El Partit Popular d’Alcoi demana al Govern local, del PSOE, que accelere l’aprovació del pla d’impuls industrial de la ciutat. L’esborrany del pla va ser presentat el passat 24 de setembre i ha de ser debatut pel Consell Econòmic i Social. La regidora Lirios García considera “urgent” disposar d’un pla per a fer front a la “preocupant situació industrial d’Alcoi”. Segons l’última dada de l’Institut Nacional d’Estadística, la ciutat ha perdut el 16% de les seues indústries des de l’any 2012.

La regidora subratlla que en 2012 Alcoi comptava amb 429 empreses industrials. En 2019 (última dada oferida per l’INE) aqueixa xifra s’havia reduït fins a les 360 indústries. En l’últim any el nombre d’indústries va caure un 1,9%. A excepció de 2018, la ciutat ha perdut indústries any a any des de 2012, segons l’INE. La desaparició d’indústries contrasta amb el ritme de creació d’empreses. Entre 2012 i 2019 l’augment del nombre d’empreses va ser del 5,2%.

El resultat és una major desproporció entre empreses industrials i de serveis. D’acord a les dades de l’INE, només el 16,8% de les empreses d’Alcoi corresponen al sector industrial. “Prenent com a referència la situació prèvia a la pandèmia, les xifres parlen per si soles: és necessari prendre mesures per a frenar la caiguda industrial que pateix Alcoi i que a més es veurà agreujada per les conseqüències de la crisi provocada per la Covid 19”, explica García.

La regidora alerta que les xifres d’Alcoi contrasten amb les d’Ibi. Des de 2012 el nombre d’indústries ha crescut un 4,7% a la vila joguetera. Segons les dades de l’INE, el 41% de les empreses iberudes són industrials. García apunta que la bretxa en el nombre d’empreses industrials entre Alcoi i Ibi s’ha incrementat en 12 punts des que el PSOE governa Alcoi. En 2012, el nombre d’empreses industrials d’Ibi superava en un 0,7% al d’Alcoi. En 2019, aqueixa xifra s’ha disparat fins al 12,8%.

Amb les dades a la mà, García reclama al Govern que agilite al màxim l’aprovació i posada en marxa del pla director d’impuls industrial 2020-2023. “Han hagut de passar més de 9 anys de govern del PSOE per a presentar el pla. Esperem que hi haja un debat constructiu per a aprovar el document, aplicar-lo i que no quede apilat en un calaix, com ha succeït amb altres plans”, manifesta l’edil.

Després de quasi una dècada de govern, el PSOE té l’oportunitat de demostrar que vol que Alcoi siga una ciutat industrial. “Volem fets, no intencions. Ja que en nou anys l’actual Govern no ha creat ni un sol metre de sòl industrial, és hora que demostre que la indústria està entre les seues prioritats”, conclou la regidora del PP.