L’Ajuntament d’Alcoi ha anunciat quants diners tindrà cada club dels 4.862 euros de la partida destinada a subvencionar els arbitratges dels equips que juguen la lliga local infantil o les lligues autonòmiques de cadet o juvenils de la temporada 2019/2020, concretament en 2ª Regional. Hi ha que remarcar que la temporada va acabar abans a causa de la declaració de l’Estat d’Alarma.

El regidor d’Esports, Miguel Juan Reig explica que «la nostra intenció és que l’esport estiga a la mà de tota la ciutadania, per això pensem que les lligues locals és el millor espai per a les competicions en edats de formació, on poden jugar amb els amics tots els dissabtes pel matí, evitant els desplaçaments i l’haver de jugar en dates assenyalades per a la nostra ciutat».

«L’esport en aquestes edats és per a divertir-se i aprendre sense marcar-se com principals objectius els triomfs», ha destacat el regidor d’Esports, qui recorda que «per al Govern Municipal l’esport base és molt important, creiem que s’ha de fomentar la pràctica de l’esport des de l’edat escolar per això estem duent endavant diferents iniciatives com aquesta o l’Escola Poliesportiva d’Iniciació (EPI), que té com a objectiu principal oferir a tots els escolars la possibilitat de conèixer diverses modalitats esportives».

Recordem que l’Assemblea del Centre d’Esports va acordar subvencionar els arbitratges de les entitats esportives d’Alcoi que disputen competicions oficials de futbol, en categoria juvenil i cadet, ja que abans el mateix Centre d’Esports sufragava el cost dels arbitratges de les desaparegudes lligues locals d’aquestes categories, i també de la lliga local de futbol infantil que es va aconseguir recuperar. L’acord indica que se subvenciona els clubs fins segona regional, ja que els de categoria superior tenen convenis propis. A més, com hi ha lliga local infantil, no hi haurà subvenció per als clubs que juguen en categoria infantil 2ª regional, ja que es donava perquè els equips no tenien altre remei que jugar en aquesta categoria.

Així l’import final de la subvenció de cada entitat en categoria infantil és:
– CLUB DE FÚTBOL ATLÉTICO SALESIANO 245,00 €
– CLUB ESPORTIU SANT ROC 210,00 €
– CLUB DEPORTES ARNAUDA DE ALCOY SC 490,00 €
– CLUB DEPORTIVO VEDRUNA DE ALCOY 210,00 €
– ASOC.DEP.CLUB HERMANOS LA SALLE 490,00 €
Pel que fa als clubs cadets i juvenils de segona regional:
– CLUB DE FÚTBOL ATLÉTICO SALESIANO DE ALCOY 384,00 €
– CLUB DE FÚTBOL ATLÉTICO SALESIANO DE ALCOY 734,50 €
– CLUB ESPORTIU SANT ROC 480,00 €
– CLUB ESPORTIU PARE VITORIA D´AlCOI 432,00 €
– CLUB DEPORTIVO VEDRUNA DE ALCOY 621,50 €
– CLUB DE FÚTBOL ALCOY 565,00 €