Un any més, els alumnes del Col·legi Esclaves han celebrat la festa del 9 d’octubre, commemorant la data en que el rei Jaume I, el 1238, va entrar vencedor a la ciutat de València.

Degut a la COVID-19, els alumnes d’Infantil, Primària i Secundaria han preparat activitats diferents que després ha compartit de manera audiovisual amb la resta de companys i companyes del centre.

D’aquesta manera han volgut manifestar la fidelitat a la llengua des de l’escola, ja que esta ha de ser l’eina fonamental que transmeta els valors i el bagatge cultural del nostre poble.

Els alumnes d’Infantil i primer cicle de Primària han preparat balls, mentre que els alumnes de segon cicle de Primària han representat una obra de teatre “L’oroneta i el rei”. Els alumnes del tercer cicle de Primària, han recitat una auca on s’explicaven alguns dels moments més importants de la nostra història. El punt culminant ha estat la lectura del manifest per la megafonia del centre a càrrec de l’alumnat d’ESO.

Des del Col·legi Esclaves SCJ sabem que estos temps estan sent difícils perquè molts aspectes de la vida que semblaven immutables han canviat i no podem reunir-nos ni festejar-ho tots junts, però volem animar a que malgrat les dificultats, no perguem l’esperança i que la celebració del 9 d’Octubre servisca per renovar el compromís amb la cultura, la llengua i les tradicions.