El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha manifestat que «des de la voluntat política de la Generalitat de transformar el nostre model productiu i, davant la crisi provocada per pandèmia, és crucial que les administracions anem de la mà amb les empreses per a ajudar-les a adaptar-se al nou model de producció, ser més competitives i pal·liar la crisi provocada per la COVID-19″.

Rafa Climent ha explicat que aquest model de producció en la indústria ha de basar-se en el coneixement, la innovació, l’obertura i la connexió amb l’exterior, articulat sobre el principi de sostenibilitat, tant ambiental com productiva i social

Dins d’aquest marc de col·laboració se situa el conveni que el conseller i el president de l’Associació d’Empresaris Tèxtils de la Comunitat Valenciana (Ateval), José Vicente Revert, amb la presència de la secretaria autonòmica d’Economia Sostenible, Rebeca Torró, han signat perquè la Conselleria col·labore en el desenvolupament de les accions singulars del Projecte de reorientació productiva i reactivació de l’activitat industrial del sector tèxtil de la Comunitat Valenciana.

L’import de l’ajuda ascendeix a 100.000 euros

Rafa Climent ha destacat que «mitjançant aquesta mena d’ajudes a associacions industrials que plantegen accions singulars de reactivació econòmica, volem també ajudar a reduir el gran impacte que està tenint aquesta situació d’excepcionalitat provocada per la pandèmia sobre la nostra indústria».

En aquest sentit, el conseller ha manifestat que «cal de reflexionar sobre el que ens ha passat i sobre que hem d’anar cap a una indústria de proximitat per als productes essencials per a no dependre de tercers països».

Amb aquest conveni, «també continuem apostant perquè les nostres empreses siguen competitives en la fabricació de material sanitari després de la demostració de la seua resiliència i capacitat d’adaptació en la pandèmia, al mateix temps que en la conselleria estem treballant en un pla pioner per a crear un clúster de salut en la Comunitat, que implique molts sectors industrials», ha assenyalat Climent

Acciones previstes en el conveni

Les ajudes de la conselleria d’Economia es destinaran a actuacions que realitzarà Ateval en dos eixos. El primer, d’orientació a empreses, amb iniciatives com la plataforma www.productosemergencia.com, un pla estratègic de màrqueting i comercial d’adaptació del tèxtil valencià al sector tèxtil sanitari i EPIS i diversos estudis sobre innovació tecnològica.

La resta de la subvenció es dedicarà a l’eix de la reactivació amb un pla per a reactivar el consum del tèxtil valencià acord als nous hàbits de compra i activitats de promoció de l’economia circular en el sector.