El Partit Popular proposa solucions a la delicada situació del mercat ambulant de Sant Roque, els llocs del qual han perdut fins al 60% de les vendes pel trasllat forçós al parc de la Uxola a conseqüència de la Covid 19.

La regidora Lirios García demana al Govern local, del PSOE, que recupere la ubicació original en les portes del Mercat de Sant Roca encara a costa de reduir el nombre de llocs, que s’instal·larien de manera rotatòria cada dues setmanes. La proposta compta amb el vistiplau dels comerciants.

“La caiguda de vendes està sent tan forta que els venedors prefereixen muntar cada quinze dies en el seu lloc original que fer-ho cada setmana en La Uxola”, raona la regidora. La disminució de llocs permetria recuperar la ubicació original mantenint la normativa de seguretat.

García explica que el nou emplaçament en La Uxola no resulta atractiu per als clients. “Els venedors es queixen que en el nou espai a penes arriben compradors”, resumeix l’edil, qui recalca que els propietaris dels llocs “vénen des d’altres municipis i amb les actuals circumstàncies a penes venen”.

La regidora lamenta que el Govern “prolongue sense motiu” el trasllat del mercat ambulant. “Si els venedors estan disposats a establir torns per a complir recuperar el seu emplaçament habitual complint les exigències sanitàries no s’entén que el Govern els mantinga en un punt que els està portant a la ruïna”, incideix l’edil. “Estem en uns moments molt durs per a l’economia. El Govern no pot desoir les peticions d’un col·lectiu que, com molts altres, l’està passant molt malament”, conclou la regidora.