La nova pista coberta d’hoquei del poliesportiu Francisco Laporta no té il·luminació. El projecte va eliminar la lluminària per a no encarir l’obra i evitar que per tercera vegada el concurs quedara desert. Així ho denuncia el delegat del Partit Popular en el Consell Municipal de l’Esport, Jordi Reig. La falta de llum obliga a negociar un nou contracte per a instal·lar la il·luminació, la qual cosa encarirà el cost final de l’obra. Reig explica que el Govern ha reconegut en l’última reunió del Consell que “ningú va advertir” que del projecte original s’havia suprimit la llum per a abaratir la construcció de la coberta.

El delegat del PP en el consell retrau al Govern que treballe “cames ajudeu-me” i sense un “mínim rigor”. “Després de dues legislatures sense fer pràcticament res, en la tercera legislatura del PSOE està quedant clar que el poc que fa, ho fa malament o molt malament”, exposa Reig.

El projecte de cobriment de la pista exterior del poliesportiu va ser anunciat en 2016. Les obres van començar quatre anys més tard, després que l’adjudicació dels treballs quedara deserta en dues ocasions pel seu baix cost. El tercer concurs va deixar l’import de l’obra en 262.938,38 euros. L’Ajuntament va augmentar el preu respecte als concursos previs i va retirar treballs perquè el contracte anara atractiu a les empreses.
L’obra va ser adjudicada per 250.246,15 euros. Amb els treballs en la recta final, el Govern s’ha adonat que el contracte no inclou la il·luminació. Segons explica Reig, l’Ajuntament ha demanat pressupostos a tres empreses. La instal·lació del sistema d’enllumenat costarà entorn de 20.000 euros, la qual cosa incrementarà un 10% l’import total del cobriment de la pista. “Tenim un Govern que pretén cobrir una pista i deixar-la sense llum. És una mostra molt gràfica del mal que treballa un Govern les ficades de pota del qual ens estan constant cares a tots els alcoians”, resumeix Reig.