La diputada i portaveu de Compromís en la Comissió d’Obres Públiques, Infraestructures i Transports, Belén Bachero, ha exigit aquesta setmana més inversions per a solucionar les greus manques als trens valencians de rodalia, “perquè ens preocupa que la millora anunciada pel ministre José Luis Ábalos siga tornar a la situació anterior a la pandèmia, que ja era molt deficitària. No podem estar pitjor que fa 20 anys, així que el vot de Compromís als Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) estarà condicionat a l’arribada d’inversions per a la rodalia”.

Bachero, que juntament amb la també diputada Papi Robles i el diputat Jesús Pla han comparegut aquest matí en roda de premsa en les Corts, ha explicat que “mentre la Sanitat o l’Educació han tingut recursos per a poder atendre la població en aquesta situació de crisi sanitària, el transport ferroviari de rodalia ha sigut un caos. Quan hauria d’haver posat més material rodant per a garantir la distància de seguretat entre les persones que utilitzen el tren per a anar al seu treball o a estudiar, trobem que la gent va més amuntegada tal com diverses plataformes, com els Indignats amb Renfe entre altres, continuen denunciant”.

Per la seua part el diputat Jesús Pla ha fet especial referència en la línia Xàtiva-Alcoi, un servei que durant l’estat d’alarma per la pandèmia va reduir al mínim la seua freqüència i que acabat l’estat d’alarma, la freqüència continua minvada i això suposa un greu problema de mobilitat per a les persones que viuen l’Alcoià, el Comtat i la Vall d’Albaida, amb les conseqüències que això està tenint per a la població universitària, que veu molt limitats els els seus desplaçaments d’anada i volta als centres d’estudi. Pla ha explicat que al setembre “presentem una iniciativa parlamentària en Les Corts perquè es corregira aquesta situació però el ministeri no ha tingut en compte aquesta petició i continua sense augmentar les freqüències”.

En aquest sentit recordem que des de Compromís Alcoi ja es va dur al plenari de l’Ajuntament d’Alcoi una moció que va ser aprovada per unanimitat, instant al govern de l’estat a recuperar les freqüències dels trens a aquesta línia, i exigint millores, que faciliten recuperar usuaris perduts, a aquesta línia ferroviària abandonada des de fa dècades.