Les invasions biològiques per espècies exòtiques són actualment una de les principals causes de la pèrdua de biodiversitat. Un problema que amb la globalització es veu més agreujat i que pensem que cal divulgar i conéixer.

En aquesta excursió guiada es farà un recorregut senzill per la zona del riu Barxell on coneixerem algunes de les espècies exòtiques invasores més comunes al nostre entorn, tant de flora com de fauna. Intentarem comprendre la seua problemàtica i observar de primera mà el grau d’invasió en àrees periurbanes, les causes de la seua expansió i les difícils solucions al problema.  Arribarem fins al carrer de la Murtera, baix del pont de Fernando Reig, o, opcionalment, fins a la font del Quinzet, a prop del barri de Batoi. No farem cap parada per a esmorzar. Serà el diumenge 18/octubre, a les 9,30 h, des de la porta del Museu de Bombers d’Alcoi.

Haurem de complir les indicacions sanitàries de prevenció de la Covid-19;  dur mascareta, mantindre la distància de seguretat entre les persones participants, si hi ha més de 30 persones, es faran grups.

LA PARTICIPACIÓ EN L’EXCURSIÓ ÉS LLIURE; NO CAL INSCRIURE’S