La Generalitat Valenciana ha concedit a l’ajuntament d’Alcoi un total de 533.400,37 euros dins del programa Avalem Experiència ECOVID2020, la subvenció del qual està destinada a la contractació de persones d’almenys 30 anys, desocupades a conseqüència de la conjuntura derivada per la Covid 19 per a la realització d’obres o serveis d’interés general en col·laboració amb les corporacions locals. Les obres o serveis a realitzar han d’estar relacionats amb la conjuntura derivada per la COVID 19.
Aquesta subvenció permetrà contractar al voltant de 50 persones de diferents perfils d’almenys 30 anys per desenvolupar accions específicament dirigides a prevenir, contenir, pal·liar o mitigar els seus efectes en l’àmbit territorial i competència de cada entitat beneficiària. Els contractes seran de 6,5 mesos. Les dates estimades d’inici i fi són el 17 de desembre i el 30 de juny.
Està prevista la contractació de perfils destinats específicament a prevenir, contenir, pal·liar o mitigar els efectes de la Covid des de diversos àmbits amb una acreditació d’estudis i altres que requereixen una menor qualificació com a peons.
Alcoi ha estat el 7é municipi de la Comunitat Valenciana que més subvenció ha rebut per dur endavant aquestes contractacions superat per ciutat amb un major nombre d’habitants. La nostra no ha rebut tota la subvenció sol·licitada perquè segons la convocatòria si la dotació resultara insuficient, es prioritzarien les sol·licituds segons el major atur registrat sobre la base de les estadístiques registrades corresponents al mes anterior al de la data de resolució de la convocatòria. En el cas d’Alcoi l’ésser una de les ciutats sol·licitants amb menor taxa de desocupació ha tingut per aquest motiu menys subvenció de la sol·licitada.
«Amb aquest pla d’ocupació volem impulsar la recuperació econòmica i la creació d’ocupació, ja hem oferit ajudes per als comerciants, per a la contractació, les xicotetes empreses i autònoms que han patit la crisi provocada per la Covid 19. Volem destacar que Alcoi torna a crear ocupació en xifres superiors a les que registren en general les mitjanes de la comarca, la província i la Comunitat així com l’aposta de l’Ajuntament d’Alcoi, l’administració pública més pròxima, per ser uns de motors de contractació de la ciutat en una situació molt complicada per a la ciutadania», afirma l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés.

AVALEM JOVES
L’ajuntament d’Alcoi també està a l’espera de la resolució de la convocatòria del programa Avalem Joves, té per objecte la concessió de subvencions per a la contractació de les persones joves, que figuren inscrites en el fitxer del Sistema Nacional de Garantia Juvenil en l’àmbit territorial de la Comunitat Valenciana.

ALCOI CREA OCUPACIÓ
Recordem que la dada de l’atur de setembre a Alcoi torna a ser positiva i el nombre de persones registrades de les llistes de Labora se situa en les 5.703 persones, 127 menys que a l’agost i 332 menys des d’abril, mes del confinament i la declaració de l’Estat d’Alarma. Si tenim en compte la dada del mes de febrer, últim mes anterior a la pandèmia, la variació a la nostra ciutat és més positiva que les mitjanes provincials i autonòmica, ja que se situa per davall de la que registra la comarca de l’Alcoià, la província d’Alacant i la Comunitat Valenciana, fins a quasi en cinc punts en la major de les diferències.