El Partit Popular qualifica de “burla” la gestió del servei de l’aigua per part del Govern local, del PSOE. El seu portaveu, Enrique Ruiz, acusa el Govern de frenar de manera premeditada el procés de renovació del servei per a acabar la legislatura “sense fer res i prorrogant l’actual contracte en contra dels interessos de la ciutat”. Ruiz és molt crític amb el Govern: “Van deixar que el contracte caducara i deixaran que acabe la legislatura sense renovar el servei”, afirma.

El regidor del PP lamenta que el PSOE no haja fet res per definir el model de gestió del servei. Ruiz apunta que el Govern va aconseguir aprovar el pressupost d’enguany prometent a Podemos la creació d’una empresa pública per a gestionar l’aigua, un compromís que després va rebaixar a l’organització d’unes jornades amb experts. “Al final no ha fet ni una cosa ni l’altra i ací no passa res”, assenyala Ruiz.

El regidor recalca que el Govern ni tan sols s’ha dignat a estudiar les diverses fórmules de gestió i subratlla que des de juny, quan el PSOE va aprovar la pròrroga de l’actual contracte, no hi ha hagut “ni un sol avanç en la futura gestió del servei”. Ruiz critica que el Govern mantinga “la desídia que ens va portar a una pròrroga forçosa sense oferir, després de 9 anys al capdavant de l’Ajuntament, una proposta de model de gestió de l’aigua”.

El regidor retrau al Govern que no haja sigut capaç d’encarregar una auditoria per a determinar la situació del servei. I critica que el PSOE no servei a concurs un nou contracte. “El Govern impedeix directament obtindre un millor servei a millor preu. S’oposa al fet que l’Ajuntament es beneficie de la competència entre empreses”, assenyala Ruiz, qui recorda que altres municipis similars a Alcoi han ingressat entre 6 i 12 milions d’euros sol per adjudicar el contracte.

“No podem tolerar la indolència d’un Govern que no fa res per actualitzar el servei públic d’aigua i que s’està burlant dels ciutadans i dels seus representants a l’Ajuntament”, resumeix el portaveu del PP. “El PSOE i especialment el regidor Jordi Martínez ha d’explicar a qui beneficia una pròrroga que manté un servei de fa 20 anys i impedeix licitar un nou contracte que renove la xarxa d’aigua i millora la situació econòmica de l’Ajuntament”, conclou Ruiz.