El Partit Popular d’Alcoi proposa al Govern local que dinamitze i agilite la gestió de l’Estratègia de Desenvolupament Sostenible (Edusi), el pla dotat de 20 milions d’euros, 10 d’ells finançats per la Unió Europea. Des de la seua aprovació en 2017 l’Ajuntament sol ha executat el 19,5% dels fons. La meitat dels diners gastats ha sigut per a renovar el carrer de Entenza.

La memòria de situació de la Edusi d’Alcoi assenyala que l’import executat ascendeix a 3,9 milions d’euros. El portaveu del PP, Quique Ruiz, considera necessari agilitar el desenvolupament dels projectes per a complir els objectius abans de 2023. “En tres anys l’Ajuntament ha d’executar projectes per valor de 16 milions d’euros. És necessari accelerar el ritme d’execució”, adverteix el regidor.

Ruiz incideix en la necessitat d’accelerar l’execució per a “evitar problemes per incomplir els terminis i justificar les ajudes que ha d’aportar Europa”. El portaveu del PP destaca “la gran faena” que estan realitzant els tècnics municipals. D’aquí ve que reclame al Govern que reforce al màxim als professionals per a complir el calendari de projectes.

Fins hui, la principal intervenció executada és la reforma del carrer de Entenza, molt lluny, assegura, de ser un projecte transformador de la ciutat. “L’únic resultat de la Edusi que han vist els ciutadans ha sigut un carrer que ha defraudat perquè és de tot menys intel·ligent”, lamenta Ruiz. El regidor adverteix que quasi la meitat dels fons de la Edusi aniran per a rehabilitar Rodes: 7,5 milions d’euros.