L’Ajuntament d’Alcoi segueix treballant en la sensibilització sobre una de les realitats socials del nostre temps: la soledat no desitjada. Per donar visibilitat, reflexionar i plantejar propostes al voltant d’aquesta realitat, s’han convocat dos concursos de temàtica cultural, un de relats curts i un altre de fotografia amb la intenció de donar veu i posar rostre a totes aquelles persones majors que viuen en una soledat no desitjada. Per a poder participar, només s’ha de tindre més de 16 anys i estar empadronat a Alcoi. El termini per presentar-se a tots dos concursos estarà obert des del 26 d’octubre al 23 de novembre.
El I Concurs de Fotografia amb el lema “La soledat no desitjada és una realitat, evitem que siga un problema. Entre totes i tots”, busca imatges que facen referència a contextos de la vida de les persones grans sobre aquells moments personals, d’activitat o relació social, entre altres, que a l’autor li suggerisca la campanya. Poden participar totes aquelles persones empadronades en Alcoi majors de 16 anys i els premis consistiran en material fotogràfic i/o informàtic per valor de 350 euros per al primer classificat, per valor de 225 per al segon i per valor de 100 euros per al tercer. El termini de presentació serà des del 26 d’octubre fins al 23 de novembre de 2020.

D’altra banda, el I Concurs de Relats curts, amb el mateix lema ,“La soledat no desitjada és una realitat, evitem que siga un problema. Entre totes i tots” es pretén afavorir la visibilitat, la reflexió i el debat social sobre aquesta realitat social. Es promou aquest primera edició com un vehicle que canalitze idees, sentiments i propostes a través de la creació literària. Poden concórrer totes les persones majors de 16 anys i empadronades a Alcoi i el termini de presentació serà també del 26 d’octubre fins al 23 de novembre de 2020. El primer premi consistirà en material papereria-llibreria i/o informàtic per valor de 350 euros, el segon serà igualment material de paperia-llibreria i/o informàtic, en aquest cas, per valor de 225 euros i 100 euros, també en material, s’emportarà el tercer guardonat.

La regidora de Gent Gran, Carol Ortiz, anima a totes les persones empadronades a Alcoi a participar d’aquestes dues propostes culturals: “Totes i tots coneixen a persones que sofreixen la soledat no desitjada, ara tenim una oportunitat a través d’un concurs de fotografia i d’un altre de relats curts de visibilitzar, reflexionar i proposar idees que ens ajuden a donar a conéixer però també a lluitar contra la soledat no desitjada. Només s’ha de ser major de 16 anys i estar empadronat a Alcoi per a poder presentar un relat o una fotografia, així que animem a totes i tots a participar”.

Les bases completes es poden consultar en https://www.alcoi.org/ca/areas/bienestar_social/c_concejalia_3edad/concursos.html També en el facebook Majors-Ajuntament d’Alcoi o en l’Instagram @majorsajuntamentdalcoi. Per qualsevol dubte, es pot telefonar al número 600943091 en horari de 10 a 13 hores.