El Partit Popular d’Alcoi rebutja la creació de la taxa de clavegueram que ha anunciat el Govern local, del PSOE, secundat per Podemos. El principal partit en l’oposició lamenta, a més, que el PSOE es negue a rebaixar l’Impost de Béns immobles als comerços de la ciutat durant 2021, tal com plantejava el Partit Popular. El portaveu del PP, Quique Ruiz, lamenta que l’equip d’Antonio Francés “cree nous impostos en plena crisi i no faça costat al comerç amb mesures directes i contundents”.

El regidor del PP té clar que “no és moment de gravar més als ciutadans i a les empreses”. “En lloc de generar un territori competitiu, el PSOE promou l’empobriment de la ciutat”, sosté l’edil. Segons explica, el Govern pretén amb la nova taxa tapar el forat que la seua gestió està deixant a l’Ajuntament. Al seu judici, la creació de nous impostos “és la conseqüència de tindre un Govern que dissenya la política fiscal de la mà de Podemos”.

El portaveu del PP també retrau que el PSOE es negue a rebaixar l’Impost de Béns immobles als comerços de la ciutat. En la seua proposta de modificació de les ordenances fiscals per a 2021, presentada a l’agost, el PP defensava declarar de “especial interés” el comerç minorista i oferir una bonificació del 50% en l’Impost de Béns immobles. Per als comerços del Centre, la bonificació s’elevava al 90%. La mesura perseguia una doble fi: reactivar l’economia i potenciar el Centre històric de la ciutat.

“La declaració d’especial interés tenia caràcter extraordinari per a 2021 amb l’objectiu de fer costat als comerciants”, subratlla Ruiz. El Govern, no obstant això, s’ha negat de pla al·ludint complicacions per a definir el tipus d’establiments que es podria beneficiar de la rebaixa així com el minvament d’ingressos que representaria per a les arques municipals.

“Lamentem que una mesura adoptada en ajuntaments com Madrid o Logronyo no puga aplicar-se a Alcoi”, explica Ruiz. El portaveu del PP subratlla que tant la creació de la nova taxa com la negativa del PSOE a oferir beneficis fiscals als comerços són un “gran obstacle” per a l’aprovació del pressupost de 2021.