El regidor i portaveu de Compromís Màrius Ivorra diu que l’empresa concessionària del servei d’arreplegada de RSU està incomplint les condicions del contracte a l’hora de la neteja dels contenidors i des del govern de Toni Francès ho estan ocultant.

Ivorra ha explicat «Des de fa 5 setmanes estem sol·licitant els informes de la neteja dels contenidors de brossa i sols ens hem trobat amb entrebancs i dilacions al departament per a aconseguir-los. A raó de diferents queixes sobre l’estat de neteja dels contenidors aquest estiu, vàrem informar el regidor, que es va negar a creure’ns, fins i tot ens va informar que la neteja estava fent-se per damunt del que marcava el contracte» i continua «Posteriorment hem descobert que el regidor no tenia cap informe per asseverar el que va dir, cosa que ens fa sospitar que estava encobrint les mancances de l’empresa»

L’actual contracte de neteja obliga a l’empresa adjudicatària, què durant els mesos de juliol i agost netege TOTS els contenidors UNA VEGADA A LA SETMANA i hem pogut comprovar que FCC ho feia UNA VEGADA AL MES en el cas més favorable. Si Alcoi disposa d’uns 1000 contenidors que s’han de netejar una vegada a la setmana durant l’estiu, suposa unes 4000 neteges al mes, i en juliol es varen netejar 800 i en agost 1620.

Ivorra afirma que «El problema ja no és que el regidor ens diga mentides, el problema és que des de Compromís l’avisàrem i no va fer res per solucionar-ho. Li demanàrem la informació i no ens el va donar, entre altres coses perquè ell mateix no tenia la documentació que l’empresa està obligada a donar mensualment (les dades han arribat a finals d’octubre). Estem valorant la possibilitat de demanar la reprovació del regidor, per no complir amb les seues tasques i sobretot, per malbaratar els diners públics. Ara ens apareixen uns dubtes, sancionaran s l’empresa adjudicatària per incompliment del contracte? Continuarem pagant amb diners públics dels alcoians/es aquesta manca d’eficiència tant del regidor com de l’empresa contractada?»