El sobrecost del nou carril bici d’Alcoi aconsegueix ja els 180.000 euros. L’excés d’obra i els treballs complementaris per a esmenar l’eliminació d’aparcament i per a col·locar embornals han disparat el cost total de l’actuació per damunt del milió d’euros. Mancant noves obres que encara continuen pendents, el sobrecost aconsegueix el 19,7% de l’import d’adjudicació.

El Partit Popular ja va denunciar el sobrecost fa un any. Durant els últims dotze mesos l’import ha anat creixent a causa de la mala planificació del govern d’Antonio Francés, segons adverteix el portaveu del PP, Enrique Ruiz. El projecte del carril bici, va ser adjudicat en 2018 per 911.746,86€. A les modificacions del projecte i necessitats d’obra que han anat sorgint i que ascendeixen a una mica més de 60.000€, s’ha sumat l’important desemborsament de l’Ajuntament per a compensar els estacionaments eliminats, sobre 222 places d’aparcament desaparegudes.

La creació dels aparcaments improvisats amb els quals compensar les places retirades representen uns 118.000 €. Fons que s’han requerit per a habilitar les zones de Llençols, Paules (pendent d’execució però ja valorada pels tècnics), la Colònia d’Aviació, Metge Rodríguez, el Perú o La Rambla. “Són espais la urbanització dels quals tampoc figura en el projecte original de l’eix ciclopeatonal”, apunta el portaveu del PP. Ruiz adverteix que el sobrecost s’incrementarà de manera constant en haver de pagar 3.400 € cada any pel lloguer de les parcel·les destinades a pàrquing.

“Un projecte que és positiu per a la ciutat s’ha convertit en un problema per als veïns, especialment en Santa Rosa, i ha obligat a destinar més recursos per a oferir solucions”, assenyala Ruiz.

De les alternatives proposades per compensar la pèrdua d’aparcament van caure les dues situades entorn de l’estació de Renfe: una per la negativa d’Adif a cedir el sòl i l’altra perquè finalment mantindrà el seu actual ús com a hort social.

Ruiz recalca la “nefasta planificació” del projecte i les seues conseqüències sobre l’aparcament de la ciutat. El portaveu del PP retrau al PSOE que anunciara la creació de fins a 367 nous aparcaments. “Fa un any ens van fer creure que tenien una solució immediata, la realitat és que la previsió encara no s’ha materialitzat però en canvi les solucions preses estan costant molts diners als alcoians”, conclou el regidor.