El dia 26 d’octubre de 2020 el despatx d’advocats TOGUE´S Legal Services i el col·lectiu LGTBIQ+ de l´Alcoià-El Comtat i la Foia de Castalla, han signat un conveni de col·laboració amb l’objectiu de donar visibilitat als delictes d’odi, així com que l’entitat Ponts d’igualtat puga disposar d’un servei d’assessorament legal en tots els seus àmbits d’actuació.

El marc de col·laboració es basa en quatre punts claus:
• Garantir que les sòcies i els socis de Ponts d´igualtat tinguen assessorament legal en matèria de delictes d’odi sempre que ho precisen.
• En el cas de siga necessaria l’assistència jurídica en un procediment penal els membres de Ponts d’Igualtat puguen beneficiar-se de preus i serveis adaptats a
les seues necessitats.
• Donar visibilitat als casos de delictes d’odi que ocorren a la nostra comarca.
• Cooperació en matèria de formació jurídica relacionada amb la persecució penal dels delictes d’odi.

La responsable de TOGUE´S Legal Services, Laia Santamaria, declara que “amb aquest conveni signat amb l’entitat Ponts d’Igualtat l’objectiu és contribuir a la lluita contra els delictes d’odi que estan succeïnt en les nostres comarques, i alhora ajudem a eliminar barreres o resoldre dubtes que puguem sorgir en el moment de denunciar i perseguir aquest tipus d’accions penals”.

Així mateix el president de Ponts d’igualtat, Aitor Pla, declara que “Fem un pas més per a donar visibilitat als delictes d’odi, així com per a ajudar legalment a qualsevol persona que ho requerisca. Aquest acord posa de manifest el compromís que des del nostre col·lectiu amb totes aquelles persones que necessiten assessorament juridic i no saben com actuar” Pla finalitza afirmant que “Des del nostre col·lectiu volem donar les gràcies a Laia Santamaría pel compromís que ha adquirit amb el nostre col·lectiu per a lluitar de manera conjunta per a erradicar la LGTBIfòbia o qualsevol delicte d’odi”