Al passat plenari Guanyar Alcoi va demanar que s’eliminaren els vestigis franquistes que encara queden als noms dels nostres carrers i que es substituïren pel reconeixement de l’escriptora Isabel Clara Simó i a les dones (122 com a mínim) que patiren la repressió del règim franquista, segons les investigacions d’Àngel Beneito, Francisco Moreno i Josep Lluís Santonja.

El prec no va ser aprovat. No obstant això, el regidor Jordi Martínez es va comprometre a buscar una manera de retre homenatge a aquestes dones. Un compromís que per a Guanyar Alcoi no té “cap fiabilitat”. “Els precedents indiquen per a la plataforma municipalista que al govern del PSOE no li interessa gens ni acomplir amb la llei vigent de memòria històrica, -només cal veure les desenes de plaques franquistes que encara tenim als nostres edificis- ni tampoc feminitzar els carrers de la ciutat on les dones a penes representen el 6%”, asseveren. Com assenyala Obiol, “ja van 3 vegades que demanem a un plenari que el nostre nomenclàtor es feminitze. I al PSOE no diuen que no, al contrari, però no ho fan. I les paraules importen poc quan no van acompanyades de fets.”

A més a més Guanyar Alcoi assenyala que aquesta necessitat que els carrers de la ciutat tingueren més noms de dones és un dels objectius Pla d’Igualtat de l’Ajuntament d’Alcoi 2015-2019. Un objectiu que no s’ha complert.

La plataforma municipalista defensa la necessitat de mirar amb ulls de dona la ciutat, per tal que siga una ciutat més igualitària i justa. I commina al govern de Toni Francés que faça el mateix perquè només així es podrà aconseguir que les persones hi visquen millor. Però sobretot el que demanem des de Guanyar Alcoi a través de la seua regidora Sandra Obiol és “que es prenguen seriosament la seua feina i que complisquen amb les seues obligacions. És una total manca de respecte cap a la ciutadania i una font de desprestigi per a la institució que representen menysprear els acords de plenari i els compromisos de plans que el mateix govern duu endavant. Sincerament, no sé què els passa pel cap quan fan aquestes coses: que són tan importants que no estan obligats a retre comptes al seu poble?”