L’IVAJ, amb el suport del Carnet Jove, porta durant el mes de novembre el nou espectacle d’Escena Erasmus de la Universitat de València, titulat ‘El show del nou món’, a Alcoi i Bocairent i als municipis de Vilafranca i la Mata, dins de la gira ‘M’importa’. La gira Escena Erasmus ‘El show del nou món’, estarà a la nostra ciutat en el teatre Calderón, el dijous 5 de novembre a les 19.00 hores. Les entrades són gratuïtes i s’han d’arreplegar en la taquilla del Teatre Calderón, de dimecres a dissabte, d’11.30 a 13.30 hores i de dimecres a divendres, de 18 a 20 hores.

A ‘El show del nou món’, una desena d’actors i actrius presenten la visió més crítica i mordaç de la realitat europea actual, afectada per les crisis sanitària i climàtica. L’obra està protagonitzada per una companyia de còmics amb noms d’animals que ha muntat un “presumpte” espectacle de varietats per parlar del nou món en el qual està submergida la societat actual, però aquesta companyia pateix l’absència de dos dels seus components més importants, cosa que afegeix un problema a la ja de per si caòtica organització de les escenes i significats.

Aquesta és la sinopsi de l’obra, amb un text “escrit des de l’humor i la distància, com un intent de comprensió del món en què vivim i del que ens està succeint com a espècie, i alhora, pretén ser un homenatge als còmics que es dediquen a alegrar la vida dels altres, cosa que ara mateixa se’ns fa molt necessària”, segons la directora de l’espectacle, Anna Marí.

Escena Erasmus (Premi Europeu Carlemany de la Joventut, 2011; Premi Talent Jove, 2018 i Menció Especial del Patrimoni 2018 de la Pearle Live Performance Europe) és un projecte internacional de la Universitat de València en què participen estudiants Erasmus i estudiants locals per aprofitar el seu potencial creatiu, fomentar la seua participació en la vida social i cultural de les ciutats d’acollida i, d’aquesta manera, construir una Europa més beneficiosa per a totes i tots.