La plataforma municipalista Guanyar Alcoi ha preguntat, per segon any consecutiu, sobre les raons per les quals Alcoi no està present en el circuit Sonora, organitzat per l’Institut Valencià de Cultura i conformat per 28 localitats valencianes en les que, entre els mesos d’octubre a març, es realitza un concert de música d’artistes valencians. Els participants en aquests concerts són una bona i variada mostra de l’escena musical del País Valencià amb noms com els alcoians VerdCel, propostes arriscades com Tórtel o d’altres més consolidades com Sole Giménez, així com concerts familiars (Canta Canalla o Ramonets). Per a la regidora Sandra Obiol l’absència d’Alcoi al programa suposa “una veritable llàstima, no només perquè perdem l’oportunitat de poder gaudir d’un concert de música d’artistes valencians, precisament quan la nostra programació comparada amb la d’altres poblacions -com Villena, per exemple- és molt limitada, sinó perquè estar a un circuit del País Valencià ens dóna visibilitat”.

Obiol posa de manifest que va ser Guanyar qui l’any passat va advertir al regidor de l’existència d’aquest circuit en preguntar a una comissió informativa. I tot i que el regidor es va comprometre a informar-se, i així ho fa fet, ha descartat, diuen, formar-ne part. “Les raons adduïdes en comissió informativa es fonamenten en com de complicat és quadrar aquests concerts en l’agenda cultural de la ciutat”, asseveren. Complicacions que opinen han pogut salvar la resta, fins a 28, de poblacions; “Entre elles, per cert, es troba Bocairent, l’altra capital cultural valenciana, que pel que sembla sí es pren seriosament aquesta capitalitat”, subratlla Obiol.

Per a la regidora municipalista Sandra Obiol, “és desolador comprovar com anem perdent el lloc de centralitat cultural que durant anys ha gaudit Alcoi, fins i tot en temps del PP gràcies a la feina de la societat civil. I és també desolador que cada iniciativa que es plantege encetar perquè podria representar un benefici per a la ciutat el govern respon que és molt complicat. No sé si pensaven que estar a un govern d’una ciutat com la nostra era bufar i fer ampolles. Potser per això, per eixa concepció del que és la seua faena a Alcoi, tenim encara tants problemes per resoldre.”