El passat mes d’octubre el Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC) va publicar un seguit de recomanacions per tal de poder guiar als centres educatius en la gestió de l’acumulació d’aerosols en els espais tancats, una de les raons que per les evidències existents de moment de transmissió de la Covid-19. Per a Guanyar Alcoi pot resultar una guia per a l’Ajuntament d’Alcoi tant per a les diferents dependències municipals com per als centres educatius. La regidora de la plataforma municipalista, Sandra Obiol, així ho explica: “tot el coneixement respecte a la Covid-19 sabem que és provisional però sembla que l’acumulació d’aerosols és una evidència cada vegada més sòlida, especialment si prové d’una font tan solvent com el CSIC. També sabem, com ens recordarà el govern, que no tenim les competències en educació però nosaltres entenem que tot el que afecte la població d’Alcoi i en el que puguem ajudar a millorar la seua vida, és competència nostra. Per això proposarem que el govern municipal contribuïsca a que es coneguen i s’apliquen aquestes mesures, perquè pensem que ens poden ajudar.”

Aquesta guia proposa la priorització dels espais a l’aire lliure i en el cas d’espais tancats la necessitat de la ventilació natural i creuada. A més a més també exposa la conveniència de mesurar l’acumulació del CO₂ en els espais tancats i que si no hi ha possibilitat de ventilar-se de manera natural la provisió de mecanismes de purificació de l’aire amb filtres HEPA com a darrera opció. Per eixe motiu la plataforma municipalista reclamarà al govern d’Alcoi les següents mesures:

  • Que es facilite aquesta informació a tots els centres educatius de la ciutat i als treballadors i treballadores dels edificis municipals
  • Que s’estudie l’adquisició d’instruments de mesura de CO₂ suficients per a poder conéixer quines són les necessitats reals de ventilació de tots els espais dels centres educatius alcoians i dels edificis municipals
  • Que s’analitze i s’identifiquen la possibilitat de comptar amb mecanismes de ventilació forçada eficient.
  • Que, sobre les mesures anteriors, s’estudie la provisió quan siga necessària de mecanismes de purificació de l’aire amb filtres HEPA