La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport ha anunciat les subvencions per a les corporacions locals i entitats sense ànim de lucre que mantenen conservatoris o centres privats autoritzats d’ensenyaments elementals o professionals de música o de dansa de la Comunitat Valenciana per l’exercici 2020, per un import total de 4.400.000 euros, dels quals un total de 117.340,83 seran per a l’Ajuntament d’Alcoi. En concret 112.608,89 euros seran per al Conservatori Professional de Música Juan Cantó i 4.731,94 euros per al Conservatori Elemental de Dansa.

“Alcoi és una ciutat que respira art, compromesa amb la música i la dansa i que es manifesta de forma en els seus diversos gèneres, tots ben representats. El conservatori ha d’estar al servei de la ciutat i de les poblacions pròximes per a oferir un ensenyament de qualitat a tot aquell alumnat que s’interesse per la música o la dansa, per l’adquisició de coneixements, destreses i valors molt importants que els acompanyaran en les seues vides. Aquestes subvencions ens permetran seguir treballant per millorar les instal·lacions, ubicades en un edifici que és un obra d’art”, explica el regidor d’Educació, Alberto Belda.

El Conservatori Professional de música Juan Cantó d’Alcoi amb més de 50 anys d’existència és un dels referents quant a educació musical dins de les comarques interiors de la província d’Alacant, impartint els nivells elementals i professionals dels ensenyaments oficials de Música. El centre, de titularitat municipal, està adscrit al Conservatori Professional de música “Guitarrista Jose Tomás” i subjecte per tant a les normes i indicacions de la Conselleria d’Educació dins dels Ensenyaments de Règim Especial que integra, entre altres, els ensenyaments de música. En l’actualitat la plantilla que forma el claustre del professorat del centre representa la totalitat d’especialitats simfòniques, a més de Guitarra, Piano i Dolçaina.

En el Conservatori Professional de Música “Juan Cantó” d’Alcoi el pla d’estudis de les Ensenyances Professionals de música està format per les següents especialitats instrumentals: Instruments de corda fregada: violí, viola, violoncel i contrabaix. Instruments de vent-fusta: flauta travessera, oboé, clarinet, fagot i saxòfon. Instruments de vent-metall: trompa, trompeta, trombó i tuba. Percussió. Cant. Piano. Guitarra. Dolçaina.

El propòsit de tots els que integren l’equip humà del centre és ensenyar i gaudir de la seua passió: la música, i fer partícip al nombre més gran de persones possible al nostre voltant.

Per la seua banda l’objectiu primari del Conservatori Elemental de Dansa és la preparació de l’alumnat per a la incorporació al món professional de la dansa, per mitjà de l’accés a les ensenyances professionals que s’imparteixen en altres conservatoris. Per a això, s’assumeix el repte de crear les estructures pedagògiques del grau elemental que permeten una formació humana, tècnica i artística de qualitat. A més d’impartir una formació elemental, el Conservatori fomenta el desenvolupament i dinamització de la vida artística, així com el cultiu del seu patrimoni cultural.