Podem acorda amb el Govern Municipal realitzar una actuació integral a partir de 2021 per a la reparació i millora del clavegueram de Batoi, «una intervenció molt demandada pel seu veïnat, que es suma a la que ja vam demanar, i s’està gestionant, a la zona de Sant Pancraç» afirma Cristian Santiago, Portaveu de Podem a l’ajuntament d’Alcoi.

Aquest acord s’emmarca dins de les modificacions de les ordenances fiscals, aprovades al ple d’aquest divendres 6 de novembre. Per això, des de Podem afirmen que «hem treballat de forma valenta i conjunta amb el Govern Municipal una proposta fiscal més justa, progressiva i verda. Protagonitzada per bonificacions a les famílies -en els diferents àmbits de les ordenances fiscals-, promoció de l’economia local i fiscalitat verda per a impulsar les energies renovables a la nostra ciutat. O el que és el mateix, per a millorar la qualitat de vida de la gent, aconseguir l’equitat socioeconòmica i poder estar en harmonia amb el nostre entorn. I tot, amb el principal objectiu de continuar sent una ferramenta útil, ampliar els horitzons del Govern Municipal i apropar-los al nostre projecte de ciutat».

Al mateix temps afirmen que «sobretot ho hem fet, a través d’una proposta ambiciosa que ha de servir per a millorar la política d’ingressos i estímuls de la nostra ciutat – dins d’un context covid com l’actual – amb la finalitat de facilitar la reconstrucció del nostre municipi, reforçar els serveis públics i no deixar a ningú enrere».

Des de Podem també volen posar l’accent a la proposta – que porten treballant des del principi d’aquesta legislatura – d’aplicar un tipus de gravamen diferenciat de l’IBI als usos no residencials.

Sota la premissa “que aporte més, qui més té”, s’incrementa el gravamen aplicable en l’Impost de Béns Immobles (IBI) per a usos no residencials, en valors cadastrals a partir d’1 milió d’euros en la major part dels casos. Una proposta vinculada a la justícia social que incrementarà la recaptació municipal anual al voltant d’uns 100.000 euros.

Una proposta de la qual, afirma el portaveu de la formació morada Cristian Santiago, «estem especialment satisfetes perquè marcarà un abans i un després en quant a justícia fiscal es refereix a la nostra ciutat, significarà que l’ajuntament d’Alcoi recapte anualment, i d’entrada, més de 100.000 euros i que els que més tenen, aporten més».

Aquestes modificacions en les ordenances persegueixen, conclou el portaveu de la formació morada, «la justícia fiscal, millorar els serveis públics a la nostra ciutat, no deixar a ningú enrere i arribar a les famílies que més ho necessiten. Per tant, els esforços per a sortir de la crisi han de ser compartits per tal de reforçar l’escut social municipal i protegir a la gent de la pandèmia, i sens dubte, sota la premissa qui més té, ha d’aportar més. I això, probablement, és el que més molesta a la dreta del nostre país».