SOS. Crear en temps de pandèmia o com les vivències de la crisi sanitària són transformades en un treball creatiu.  A nivell de gènere musical el disc se situa en el terreny de la cançó d’autor actual, una cançó d’autor feta ací i ara, amb arrels mediterrànies i nostrades, però alhora també permeable a les influències modernes, anglosaxones, llatinoamericanes o d’arreu. Per tant estilísticament la producció vesteix les cançons de moltes i variades formes, però sempre tenint clar la recerca d’un llenguatge propi, que és el que defineix la cançó d’autor: identificar la particularitat en la lírica, el contingut i l’estètica del seu intèrpret i creador.

“SOS és un projecte necessari que va anar creixent dia rere dia. El procés ha estat totalment diferent en la creació: l’hem hagut de fer des de la reclusió física, cosa que hem salvat amb molta comunicació i constància, posant tots els nostres sentits sobre el que estàvem vivint, per així poder construir això que publiquem: un disc i un llibre, amb il·lustracions, textos i cançons.”

El llibre

112 pàgines amb textos que acompanyen les cançons, les expandeixen, contextualitzen, reflexionen, aprofundeixen, exploren o expliquen el seus continguts. Els capítols del llibre són projectats amb unes il·lustracions de gran qualitat obra de Daniel Olmo Boronat, les quals interactuen amb les peces musicals, però no solament les complementen, sinó que en paral·lel tenen significat i entitat en un relat propi, per la coherència en la figuració, traça i colors de la seua plàstica.

La publicació també conté les lletres de les cançons i les traduccions de les mateixes al castellà i l’anglés, crèdits ampliats, dedicatòries i agraïments.

Una mena de memòria a partir de les cançons, textos i il·lustracions que connecta amb la gent a través de la situació global que experimentem.

El disc i llibre, amb una estructura clara, s’enceta amb una contundent INTRODUCCIÓ (cançó 1 del disc), la qual dona pas a un bloc de cançons sobre el CONFINAMENT (cançons 2, 3 i 4). Segueix un segon bloc anomenat GLOBAL, que versa sobre temàtiques del planeta (Thunberg vs Trump) i del sistema econòmic i social actual (cançons 5, 6 i 7), fins arribar al darrer dels blocs, on es dona veu als verdaders PROTAGONISTES d’aquesta pandèmia (cançons 8, 9, 10, 11, i 12). Tanca el disc a mode d’EPÍLEG, síntesi i conclusió d’esperança ‘Des de la cova’.