El Partit Popular d’Alcoi denuncia la “destralada fiscal” que l’Ajuntament d’Alcoi pretén aplicar l’any vinent a la implantació d’energia verda en edificis de la ciutat. El Govern local, del PSOE, ha aprovat al costat de Podemos una reducció de les bonificacions per a la instal·lació de sistemes d’energia solar. La regidora Amalia Payá critica la retallada que l’equip d’Antonio Francés i els seus socis de Podemos han introduït en les ordenances fiscals de 2021. El PP presentarà al·legacions per a impedir aquestes reduccions.

Payá adverteix que la bonificació de l’Impost de Béns immobles (IBI) a immobles amb instal·lació de sistemes tèrmics o elèctrics mitjançant energia solar es redueix un 40%. Enguany la bonificació podia aconseguir fins al 50%. L’any que ve, segons l’ordenança aprovada divendres passat pel PSOE i Podemos, el descompte només podrà arribar al 30%.

La regidora detalla que en el cas de la bonificació en l’Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO) es redueix a quasi la meitat per a les instal·lacions de sistemes per a l’aprofitament tèrmic i elèctric de l’energia solar: d’un descompte de fins al 95% en 2020 al topall del 50% en 2021.

“Redueixen els incentius a la instal·lació d’energies verdes i tant el PSOE com Podem encara són capaços de dir que fomenten la transició ecològica”, afirma Payá. La regidora avança que el Partit Popular presentarà al·legacions a les ordenances fiscals per a evitar aquestes retallades. El principal partit de l’oposició a l’Ajuntament també al·legarà contra la pujada de l’Impost de Béns immobles i contra la creació de la nova taxa de clavegueram.