L’Ajuntament d’Alcoi va llançar les ajudes ‘Reactiva Alcoi Comerç II’, específiques per a incentivar el consum local, i destinades als comerços, hostaleria i negocis de proximitat. S’han presentat al voltant de 100 comerços de la ciutat. Durant els pròxims dies es resoldran les sol·licituds seguint els terminis legals i durant aquest mes es sabrà el nombre definitiu de comerços beneficiats. Els demandants són establiments que van haver de tancar les portes durant l’Estat d’Alarma. Aquesta subvenció té com a objectiu fonamental incentivar les compres i el consum a través de descomptes en els tiquets de compra.
Les subvencions, en règim de concurrència competitiva, tenen la forma d’ajudes a fons perdut i es donaran una vegada s’adjudiquen. A més a més, les ajudes són compatibles amb altres subvencions. L’ajuda per a cada negoci és de 1000 euros, i el beneficiari es compromet a aplicar-la mitjançant descomptes en les compres dels seus clients de fins al 25% amb un màxim 20 euros descompte per compra per client i dia. El descompte vindrà en el tiquet de compra i servirà com a justificant de l’ajuda. La possible inversió de 600.000 euros en el comerç local es calcula tenint en compte que 150.000 euros (1.000 per establiment sumant les dues edicions) és el 25% de 600.000 euros.
Els comerços anunciants tindran un distintiu específic i es realitzarà una campanya informativa que coincideix amb la Campanya de Nadal.
La regidora de Comerç, Vanessa Moltó, destaca que «Aquestes ajudes arriben per reforçar tant al comerç com a la ciutadania en una campanya tan importat com és la de Nadal. Els comerços obtenen uns ingressos al mateix temps que la clientela té descomptes, el benefici es doble». La regidora explica que: «El consum local és la millor manera d’ajudar a aquests negocis que cada vegada que obrin la persiana, donen vida als nostres carrers, que són d’ací, d’Alcoi, i que necessiten a tota la ciutadania per a continuar oberts».
«A la nostra ciutat tenim un gran comerç amb una oferta àmplia, variada i de qualitat, amb una atenció personalitzada i un bon fer que tant els caracteritza. Volem també que les alcoianes i alcoians coneguen els locals que tenen a la ciutat, que aprofiten aquests descomptes i que els comerços sàpien fidelitzar als clients perquè seguisquen amb ells després d’aquesta campanya de Nadal», ha conclòs Moltó.