Augmentar el nombre de places d’aparcament en diferents punts de la ciutat és un dels objectius en els quals treballa el Departament de Mobilitat de l’Ajuntament d’Alcoi. Des que es va posar en marxa el nou eix per a ciclistes i vianants han anat sorgint noves zones d’aparcament a la ciutat, i les primeres es van crear en punts pròxims a l’apuntat eix, amb la creació de més de 150 nous aparcaments que suplien l’eliminació de places arran d’aquesta infraestructura.

Amb independència d’aquestes places apuntades, el Departament de Mobilitat treballa per a habilitar prop de 300 nous aparcaments, utilitzant diferents solars sense ús i que es condicionen per a destinar-los a aquest efecte, la qual cosa serà beneficiós per a veïns i comerciants del Centre, ja que els residents podran beneficiar-se d’aquestes places, així com els qui acudisquen a realitzar les seues compres i gestions a aquest barri, així com a gaudir de l’oci i la cultura.

Dins d’aquestes noves bosses d’aparcaments es troben diferents punts del barri antic, on es regeneren antigues zones d’aparcament i es treballa en altres noves, amb un saldo positiu que supera les 80 noves places, estant aquestes actuacions ja en marxa. Els carrers Sant Bonaventura i Alacant incrementaran el nombre de places d’aparcament en el Centre, com també al carrer Sant Joan es reordena i asfalta un espai ja en ús per a millorar les condicions.

D’altra banda, cal recordar que la primera fase del futur aparcament que s’habilitarà en la zona de La Riba, que ja està planificada, comprendrà unes 70 places d’aparcament. Aquests terrenys, tant en la primera fase com en les dues restants, són propietat del EVHA (Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl) amb qui estan molt avançades les negociacions per a traspassar la titularitat a l’Ajuntament d’Alcoi i poder habilitar l’aparcament. Les tres primeres fases suposaran unes 200 places d’estacionament, una xifra que podria duplicar-se si en el futur es destinaren a aparcament uns terrenys actualment particulars que existeixen en els voltants.

DE ROTACIÓ I PER A ÚS NOCTURN DELS RESIDENTS
A més de la creació de noves zones d’aparcament, es treballa en la possibilitat que algunes siguen de rotació, i que a més a la nit únicament puguen estacionar els residents en el barri, la qual cosa suposaria un benefici per als veïns i veïnes del Centre.

El regidor de Mobilitat, Jordi Martínez, assenyala que “és important crear noves places d’aparcament i sobretot gestionar les actuals, per a donar una major capacitat a les escasses zones d’aparcament que existeixen a les ciutats. Des del Departament de Mobilitat estem treballant en la gestió de l’aparcament a la ciutat, així com en la prioritat del vianant i de vehicles elèctrics sobre els vehicles de combustió”.

Martínez afig que “El govern municipal continuarà destinant recursos a la creació de noves zones. Mai s’havia tingut tanta intervenció en recuperació de solars, ni tantes noves zones d’aparcament en el centre històric i, a més, estem en un moment en què la gestió eficient de l’espai per a aparcar permetrà a comerciants i veïns tindre més oportunitats que durant els últims anys per a solucionar els seus problemes de mobilitat”.