La coalició Compromís ha comparegut aquest matí en roda de premsa a Alcoi per explicar el procediment d’elaboració dels pressupostos per al 2021, tant dels comptes de l’Estat com les autonòmiques. Uns pressupostos que milloren els anteriors, que posen l’accent en el que és social i en la recuperació econòmica.

Segons el senador de Compromís, Carles Mulet, “reivindiquem les millores en el PGE i el paper de Compromís al Congrés amb el nostre diputat Joan Baldoví, que ha situat l’agenda Valenciana a Madrid i l’agenda de la província d’Alacant al Congrés, com són les reivindicacions històriques per dignificar el servei de tren regional i rodalia, en concret la línia regional Alcoi-Xàtiva i que arrossega les mateixes deficiències que tot el sistema de tren de l’arc mediterrani i que en particular, s’ha quedat amb els serveis mínims després de la pandèmia. Des de la Comissió de Transports del Senat vam presentar una moció que va sortir aprovada per restaurar aquestes freqüències en aquesta línia de tren que dóna servei a tot el Alcoià”, ha explicat Mulet.

Mulet ha assegurat que “Compromís portarem al Senat totes les iniciatives de la comarca perquè el Govern Central done resposta a peticions en matèria d’infraestructures com és el tren o les carreteres”. També Mulet ha recordat la moció que va portar al Senat la setmana passada per reduir l’IVA de la compra d’instruments musicals al 10%, una mesura que beneficiaria molt a un sector que s’ha vist greument afectat per la crisi sanitària, molt protagonista a Alcoi i que va tirar endavant amb el suport de tots els grups excepte del PSOE que es va abstenir.

Pressupost del Botànic
Per la seua banda, la portaveu adjunta de Compromís a les Corts i diputada per Alacant, Aitana Mas, ha donat a conéixer les xifres que ha preparat el Govern del Botànic per a 2021, que “creixen en el social, que són expansius i que reforcen els sectors econòmics”.

En concret, tal com ha explicat Mas, “el Consell destinarà a la província d’Alacant 398.200.000 d’euros en inversions territorialitzades, un 13% més que l’any anterior. Les àrees que més creixen com és la de Vicepresidència i Polítiques inclusives i Igualtat, puja en termes globals un 19,1% amb actuacions molt destacables com són els 500 milions d’euros del pla d’infraestructures que permetrà avançar molt més en el nou model residencial, els 255 milions d’euros de la Renda Valenciana d’Inclusió o l’atenció a la Dependència que creix un 26,5%, entre altres millores. d’altra banda, la Conselleria d’Economia és la que més creix, amb un 26%, per donar aquest impuls imprescindible als nostres sectors productius, o en concret, acabar amb la problemàtica d’ocupació per a la qual Economia destina un 50% més al servei d’ocupació LABORA”.

“En concret a Alcoi, el Pressupost autonòmic contempla partides específiques de la Conselleria de Cultura, Educació i Esport, per a l’adequació i millora de Teatre Calderón (386.510 euros) i per al Centre d’Art d’Alcoi (118.000 euros). Així mateix, des de la Conselleria d’Igualtat es destinen vora dos milions d’euros a l’Ajuntament d’Alcoi per a l’atenció bàsica dels seus veïns i veïnes, i vora mig milió d’euros de la Conselleria d’habitatge per a actuacions de regeneració urbana i plans d’habitatge, entre altres inversions.