Les actuacions i millores dins del Pla Edificant en aquest centre educatiu han consistit per una banda, en la creació d’una sala de professorat i en el cobriment d’una part de la pista exterior, obres que estan pràcticament finalitzades i, per altra banda, en el canvi de calderes on es continua treballant.

Cal recordar que l’obra del CEIP El Romeral va ser adjudicada per 289.159,75 € a l’empresa Construcciones y Excavaciones Miguel Martínez S.L. i la direcció de l’obra i coordinació de la seguretat per 7.502 €, a José Jornet Arquitectos, SL. Es tracta per tant, d’una inversió d’aproximadament 300.000 € que dóna resposta a les necessitats que el mateix centre educatiu va plantejar en el seu moment i que van ser aprovades per la Conselleria d’Educació.

Pel que respecta al cobriment d’una part de la pista exterior, està duent-se a terme els últims treballs i podrà començar a utilitzar-se per l’alumnat en un curt termini. Una teulada que permetrà a la comunitat educativa protegir-se de la pluja al mateix temps que deixa passar la llum. Recordem que, per l’edificabilitat de l’edifici no es pot cobrir completament la pista, però, s’ha deixat tot preparat per a poder cobrir-la en un futur. Quant a la sala del professorat, aquesta compta amb tres parts: una sala de reunions, una zona d’office-menjador, i una sala de presentacions amb escenari i lavabo. I per últim, està treballant-se en el canvi de les calderes de gasoil a gas, el que suposarà una millora en l’eficiència energètica i en la reducció del consum.

El Regidor d’educació, Alberto Belda, destaca que «aquestes millores són molt positives per a tota la comunitat educativa i sobretot per al seu funcionament diari. A més, des de la Regidoria d’Educació continuem treballant en diverses millores de manteniment en els centres, en aquest cas, com en la col·locació dels nous cartells que identifiquen i també dignifiquen al centre educatiu i així, complementar les accions del Pla edificant».

Pla Edificant als altres centres educatius
Els quatre centres públics d’educació primària d’Alcoi o bé, ja han finalitzat o estan a punt d’acabar les millores dins del Pla Edificant, el qual ha suposat la posada al dia de les seues infraestructures educatives.
Per una banda, les obres que es van dur a terme al CEIP Sant Vicent i CEIP Miguel Hernández ja estan completament finalitzades. El primer projecte a la ciutat del Pla Edificant va ser al CEIP Miguel Hernández amb una inversió de 38.000 euros i que va consistir en la instal·lació de marquesines en els patis de primària, per a donar ombra i també protecció en cas de pluja a l’entrada i eixida de les classes i durant els patis. Respecte al CEIP Sant Vicent, aquest centre ja compta amb una nova biblioteca, un magatzem per al material esportiu i amb la renovació de les finestres on es van canviar la fusteria exterior de la façana principal, amb un cost total de les obres de més de 300.000 euros.

Pel que fa a les obres del CEIP Horta Major, està ultimant-se la millora que consisteix en el canvi de calderes i instal·lació de gas, un projecte acordat amb la comunitat educativa del centre i amb una inversió de vora 130.000 euros.

I per últim, altres centres educatius com el CPEE Tomás Llácer i l’Escola d’Idiomes falta signar l’adjudicació, procediment que ha estat paralitzat a causa de la Covid 19. Pel que respecta a l’IES Andreu Sempere, abans de final d’any estarà el projecte d’execució per a poder licitar a principis de 2021. Des de l’Ajuntament s’està a l’espera de la delegació de competències per part de la Conselleria per a poder realitzar també les millores en l’IES Cotes Baixes i IES Pare Vitòria que suposarà una inversió de més de 9 milions d’euros.

Belda també ha recordat: «El Pla Edificant és una importantíssima aposta que dóna solució a les necessitats dels centres públics d’Alcoi i que millorarà el dia a dia de més de 4.000 alcoianes i alcoians de nou centres educatius».

Obres de millora al Romeral

Obres de millora al Romeral

Obres de millora al Romeral