El primer festival de curtmetratges animats d’Alcoi, ANIMALCOI, organitzat de forma conjunta per l’EASDA, l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Alcoi i l’Ajuntament d’Alcoi, s’ha dut a terme a través d’una plataforma virtual entre els dies 13,14 i 15 de novembre resultant un èxit amb un gran nombre de connexions des de 15 països.

En concret les xifres resultants han estat 4246 visites úniques a la plataforma, amb 2216 connexions diferents. Pel que respecta a la procedència han sigut de 83 municipis d’Espanya i 14 països de tot el món han estat seguint el festival. A banda d’Espanya, Noruega, Romania, Ucraïna, Regne Unit, Itàlia, Colòmbia, Alemanya, Grècia, Costa Rica, Grècia, Xile, Bèlgica, Mèxic, Bulgària i Hongria.

Cal recordar que es van rebre un total de 930 obres procedents de 70 països diferents tan diversos com la República d’Iran, els Estats Units, Turquia, la Xina, Taiwan i com no, de tot l’estat espanyol. A més de la diversitat de procedència dels curts, entre els treballs presentats, l’organització ha identificat curts que han resultat guanyadors de premis tan rellevants com els Goya, ANNNECY o del Festival ANIMAC, entre d’altres.

Entre les obres presentades el jurat va fer una selecció d’obres que s’han pogut veure els dies 13,14 i 15 de novembre en les projeccions virtuals dels Premis d’ANIMALCOI. D’aquestes obres eixiran els tres premis: el Premi Caixa Ontinyent amb la temàtica de Drets Socials i obert a estudiants, el Premi Fundació Mutua Levante amb el tema ‘Confiança mutua’ i obert a professionals, i el Premi Animalcoi per a curts realitzats entre 2016 i 2019 on el jurat serà el públic. Aquestes obres encara es poden veure fins a les 23.59 de hui 17 de novembre en el següent enllaç: https://tv.festhome.com/festivaltv/Animalcoi

«Estem molt satisfets d’aquesta primera edició que tot i ser en línia ha resultat un èxit, esperem que el 2021 coincidint amb la capitalitat cultural d’Alcoi puguem dur a terme el festival de forma presencial i com no, vull agrair a la seua directora, Diana Cortés i a l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Alcoi la seua implicació, han dut a terme un gran esforç i estic segur que seguirem col·laborant per a realitzar més iniciatives culturals en la nostra ciutat, una ciutat on tenim una gran inquietud cultural en molts àmbits, en aquest d’arts visuals, però també en les arts plàstiques, la música, la literatura o l’actuació entre d’altres», ha afirmat el regidor de Cultura, Raül Llopis.