L’Ajuntament d’Alcoi, conjuntament amb el Parc Natural del Carrascal de la Font Roja i el Parc Natural de la Serra de Mariola van realitzar el passat dimecres 4 de novembre, un anellament científic de voltors al canyet de les Pedreres de Sant Cristòfol. Cal destacar com a principal novetat que van trobar un voltor negre, una espècie que no sòl estar en el nostre territori.

És important ressaltar d’entre les aus marcades la presència d’aquest exemplar jove de voltor negre (Aegypius monachus), l’espècie més gran d’Europa, que no està present de forma sedentària a les nostres comarques, i que possiblement ha estat un exemplar en migració cap al nord d’Àfrica com també altres exemplars joves capturats de voltors comú. Hui en dia encara podem veure a aquest exemplar en la zona de les Pedreres.

Per a la realització i l’anellament ha sigut necessària la captura prèvia dels exemplars. Totes les dades arreplegades serviran per a poder realitzar un seguiment posterior de les aus marcades, així com de les poblacions establertes a la zona. Tanmateix s’hi ha obtingut una mostra de sang que permetrà sexar els exemplars a través de proves d’ADN, ja que no presenten dimorfisme sexual. És a dir, només es pot saber el seu gènere a través d’aquesta anàlisi.

Finalment cal indicar que en aquestes tasques de marcatge ha participat l’alumnat del Taller d’ocupació de “Turismo de naturaleza: birdwatching e itinerarios interpretativos en el medio natural de Alcoy” (programa concedit pel Servei Valencià d’Ocupació i Formació “LABORA”) i components del grup de voluntaris del projecte de reintroducció del xoriguer petit al terme municipal d’Alcoi.