El Partit Popular d’Alcoi centra en nous serveis a les empreses, més suport financer als emprenedors i la promoció de les naus actualment desocupades les seues aportacions a el Pla d’Impuls Industrial 2020-2023. La regidora Lirios García considera “prioritari” consensuar les accions i posar-les en pràctica per a frenar la pèrdua d’indústries. Des de 2012, Alcoi ha perdut el 16% de les seues indústries, segons dades de l’Institut Nacional d’Estadística.

La proposta del PP per a millorar el pla defensa ampliar els serveis que l’Ajuntament ofereix a les empreses amb l’objectiu de “convertir Alcoi en un territori competitiu i atractiu a la inversió”. La falta de sòl industrial, subratlla l’edil, “l’hem de compensar amb productes, programes i activitats que ajuden a prosperar a les nostres empreses”. En aqueixa línia el PP proposa crear el servei aftercare, un programa de suport i seguiment de les empreses situades a Alcoi per a evitar la seua deslocalització.

El PP planteja, a més, la creació de fòrums d’inversió. García és conscient que “aconseguir finançament és un dels grans reptes als quals s’enfronten les pimes, per això proposem la creació de fòrums en els quals l’empresa obtinga assessorament per a presentar el seu projecte davant possibles inversors i puga tindre contacte directe, afavorit per l’Ajuntament, amb ells”.
Aquests fòrums, subratlla la regidora, estan pensats també per als emprenedors. En les seues propostes per al pla, el PP inclou la creació d’una guia de recursos que aglutine tots els serveis que els emprenedors tenen disponibles a través del CEEI, la Cambra de Comerç, les universitats, les associacions i federacions empresarials i el propi Ajuntament. “Hem de conjuminar esforços i difondre al màxim els recursos dels quals disposem a la ciutat”, recalca García.

Per al PP és “bàsic” que el Pla d’Impuls Industrial incloga també l’assessorament gratuït d’ajudes, innovació financera i viabilitat ambiental, així com l’establiment d’una tarifa plana de gestió d’ajudes. “L’Ajuntament ha de ser col·laborador de les pimes, que per la seua grandària no poden accedir a aquests serveis”, manifesta García.

La regidora adverteix que una de les principals exigències del PP, en sintonia amb les associacions empresarials, és la creació d’un cens de naus industrials buides a la ciutat. “No podem permetre que empreses es vagen d’Alcoi per falta de sòl quan hi ha superfícies sense utilitzar”, exposa García.

El PP planteja, d’altra banda, mesures encaminades a la mobilitat sostenible en els polígons. La proposta més destacada és la creació d’una línia d’ajudes perquè les empreses redacten els seus plans de mobilitat. Lirios García apunta que aquest primer pas “ha de complementar-se després amb bonificacions fiscals a les empreses que posen en pràctiques aqueixos plans”.