El Partit Popular d’Alcoi critica que el Govern d’Alcoi, del PSOE, haja consentit que caduque l’autorització del Ministeri de Foment per a construir la rotonda d’accés nord sense haver iniciat les obres. Per al portaveu del PP, Quique Ruiz, és especialment greu que el Govern no haja demanat la pròrroga contemplada en l’autorització inicial. “No demanar pròrroga és una mostra de desídia i demostra que no hi ha voluntat d’executar l’obra a curt termini”, lamenta Ruiz, qui avança que el PP presentarà esmenes als pressupostos autonòmics perquè l’obra la puga pagar la Generalitat.

El portaveu del PP assenyala que l’Ajuntament va sol·licitar l’autorització al Ministeri de Foment l’any 2014. Sis anys després, assenyala Ruiz, el Govern ha sigut “incapaç” d’aconseguir el finançament necessari per a executar l’obra, valorada en 906.139,85 euros. “És incomprensible que consenten que caduque un permís sol·licitat fa sis anys”, apunta Ruiz. L’autorització va ser concedida a l’octubre de 2019. Tenia una vigència d’un any, amb possibilitat de pròrroga sempre que l’Ajuntament el sol·licitara amb un termini de tres mesos d’antelació.

El regidor del PP es pregunta “per a què va demanar l’Ajuntament l’autorització si no tenia fons amb els quals executar l’obra”. Al seu judici, consentir que caduque el permís és una “burla” per als funcionaris que van treballar els tràmits per a aconseguir l’autorització i, sobretot, per als empresaris de Cotes Baixes, que porten anys reivindicant la rotonda.

Ruiz no entén com el Govern assegura que continua negociant el possible finançament per part del Ministeri de Foment, quan en un escrit de març de 2019, ja va deixar clar en un escrit que “la disponibilitat econòmica actual impedeix la cessió de trams amb contraprestació econòmica”. L’edil del PP avança que el seu grup parlamentari en les Corts Valencianes presentarà una esmena als pressupostos de la Generalitat perquè siga l’administració autonòmica la que finance l’obra.