Alcoi ha tornat a participar, a través de la Regidoria de Joventut, en el programa Jove Oportunitat (JOOP) que enguany ha complit la seua quarta edició. Aquesta és una actuació inclosa en el Programa Operatiu d’Ocupació Juvenil 2014-2020 (POEJ), en el qual s’adscriu a la categoria de “Programes de Segona Oportunitat”, sent cofinançada al 50% pel Fons Social Europeu i la Generalitat Valenciana (Institut Valencià de la Joventut -IVAJ-).
Cal recordar que aquest programa està dirigit a joves d’entre 16 i 20 anys que no estan estudiant ni treballant i on l’objectiu és, mitjançant l’orientació personal i professional, que tots i totes els i les participants puguen construir un projecte global de vida.
Al mes de març va donar inici la quarta edició del JOOP amb la participació de 10 joves. Una vegada finalitzat el curs, el 70% dels participants s’han reincorporat al sistema educatiu, bé matriculant-se a cursos de Formació Professional o preparant-se les proves per a l’obtenció del títol d’ESO.
«Des de la Regidoria de Joventut valorem d’una manera molt positiva la capacitat integradora d’aquest programa ja que el 70% s’ha incorporat al sistema educatiu. Un projecte on es treballa d’una manera integral amb els joves que per diversos motius van deixar els estudis i és, una bona manera d’ajudar als participants en la construcció d’un projecte global de vida utilitzant tècniques de coaching actitudinals tant amb els joves com amb el seu entorn», ha conclòs, María Baca.