Dins del Programa d’Itineraris d’Inserció Soci Laboral de Persones en risc o situació d’exclusió social que està duent a terme l’Ajuntament d’Alcoi, per quart any consecutiu, hi ha una sèrie de cursos i tallers per a millorar l’ocupabilitat dels participants en aquests. Entre els cursos que s’han dut o estan portant-se a terme podem destacar els que es realitzen per obtenir el carnet de manipulador d’aliments, un altre per a aconseguir el carnet de carretó elevador i un altre en el qual en finalitzar se’ls donarà la Targeta Professional de la Construcció. Es tracta de cursos que tenen com a objectiu directe que els participants obtinguen algun dels certificats o requisits necessaris per a poder accedir a determinats llocs de treball, i així ampliar i millorar les seues possibilitats de contractació en aquests sectors. Els cursos són realitzats per centres homologats per a impartir aquesta formació.
Durant aquests dies l’alumnat de carretó elevador està realitzant les pràctiques en l’Autoescuela Llorens, quan finalitze tindran un carnet que els obrirà les portes a la inserció laboral, ja que és requeriment molt demandat en les nostres comarques.
Recordem que aquest programa, cofinançat per la Unió Europea a través del Programa Operatiu del Fons Social Europeu (FSE) de la Comunitat Valenciana 2014-2020 i la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives té com a fi la millora de l’ocupabilitat de les persones de la ciutat d’Alcoi que estan en risc o situació de risc d’exclusió social. L’objectiu general del programa és l’acostament de les persones en situació de vulnerabilitat a la integració i a l’ocupació, millorant la seua ocupabilitat.