El Partit Popular d’Alcoi mostra la seua predisposició a donar suport al pressupost de l’Ajuntament per a 2021. Amb la voluntat de contribuir a tirar avant els comptes en una situació de crisi sanitària, social i econòmica, el principal partit de l’oposició ha plantejat al Govern local, del PSOE, i a la resta de grups les línies bàsiques que, al seu judici, el municipi ha de seguir l’any vinent.
El portaveu del PP, Quique Ruiz, deixa clar que la voluntat de consens no representa un xec en blanc. “Serem dialogants però exigents perquè la ciutat necessita un revulsiu”, manifesta el regidor, que té clar que “el consens que diu buscar el PSOE per al pressupost ha d’aplicar-lo dia a dia, no sols en el moment d’aprovar els comptes i oblidar-se ràpid després”. Ruiz té clar que “és temps de sumar, però no a qualsevol preu”.
El PP planteja com a prioritat el reforç de les àrees econòmica i social. Ruiz insisteix que és possible bonificar l’Impost de Béns immobles als comerços, com han fet, per exemple, Madrid o Logronyo. Proposa retardar el pagament d’impostos i reconsiderar les ajudes oferides fins ara per l’Ajuntament. “No podem consentir que en plena crisi s’anuncie una inversió de 600.000 euros per al pla Reactiva Comerç i solo s’invertisquen 41.600 euros”, exposa el regidor.
Ruiz advoca, a més, per prioritzar inversions. “L’Ajuntament té pendents projectes per més de 22 milions d’euros. Cal desembossar de manera urgent aquesta situació”, assenyala. La construcció de la rotonda d’accés nord ha de ser, diu Ruiz, una de les prioritats.
Una altra de les claus que el PP posa sobre la taula per a donar suport al pressupost és l’aplicació de mesures específiques per al Centre històric. “La situació del barri és una pandèmia històrica de la ciutat davant la qual hem d’actuar amb planificació, participació dels agents socials i recursos econòmics”, puntualitza.
El PP detalla en la seua proposta un altre dels grans punts bàsics per a consensuar el pressupost: el desbloqueig dels contractes actualment prorrogats, com el de proveïment d’aigua o el d’autobús. Sobre el primer, Ruiz insisteix que la ciutat no pot mantindre un servei dissenyat fa 20 anys. “Per la desídia del Govern estem renunciant a tindre un millor servei a un millor preu”, apunta el regidor. Sobre el contracte de l’autobús, condicionat per la crisi de la Covid 19, Ruiz és clar: “Hem d’estudiar fórmules per a renovar la flota de vehicles. No podem consentir que huit dels 12 vehicles superen el temps de vida útil que marca el contracte”, recalca l’edil.