La Regidoria de Gent de Gran va convocar el passat mes d’octubre el I concurs literari i fotogràfic sota el títol “La soledat no desitjada és una realitat, evitem que siga un problema. Entre totes i tots”, amb l’objectiu de donar visibilitat, reflexionar i sensibilitat sobre aquesta realitat social del nostre temps.
Al concurs fotogràfic, es tractava de buscar imatges que feien referència a contextos de la vida de les persones grans sobre aquells moments personals, d’activitat o relació social. En aquest àmbit, es van presentar un total de 22 obres on el jurat, format per Juani Ruz, Juan Català i Xavier Terol, van atorgar els següents premis:
– 1er premi (350€): “Los Olvidados” de Cristina Llorens.
– 2on premi (225€): “Acompanyant-se en silenci” de Lidia Miró.
– 3er premi (100€): “A sols” de Raül Gerónimo Silvestre.
En quant al concurs literari, van ser 26 les obres presentades en aquesta modalitat on es pretenia afavorir la visibilitat, la reflexió i el debat social sobre la soledat no desitjada mitjançant els relats curts, com a vehicle per canalitzar idees i sentiments. El jurat va estar format per María Serra, Josep Rafel Cortés i Pau Grau, qui van atorgar els següents premis:
– 1er premi (350€): “Blau com els seus ulls” d’Elena Méndez.
– 2on premi (225€): “Tu i jo” de Rebeca San Juan.
– 3er premi (100€): “Antonio” de M.ª Luz Hidalgo.
Cal recordar que els premis consisteixen en material fotogràfic i/o informàtic a adquirir en diversos comerços locals de la ciutat.