El grup municipal de Podem Alcoi ha enviat al govern municipal les seues aportacions per incloure en el pressupost municipal de 2021, en diferents àmbits, per enfortir i millorar l’estat de la ciutat, el benestar de la població alcoiana i apropar al govern a la seua proposta de ciutat davant del context de crisis sanitària, social i econòmica en que ens trobem. “Sempre hem mantingut una actitud cooperativa i constructiva i volem donar suport a aquest pressupost, perquè serà un any molt important. Però també, hem volgut traslladar al govern les qüestions que considerem transcendents per a la ciutat i la seua gent, per donar color morat al pressupost” comenta el regidor Aarón Ferrándiz Santamaria.

En quant a la participació ciutadana i com explica el regidor: «Les decisions polítiques, no poden reduir-se, només, a la interacció entre els diferents partits polítics, ni a votar cada quatre anys, ni a fer només propostes a un web via telemàtica. És necessiten canals que reconeguen a la ciutadania com a un subjecte actiu dels processos de presa de decisions. Que permeten, en definitiva, eixamplar els espais de diàleg i construcció col·lectiva de propostes. Hem de donar un pas més i caminar cap a una participació ciutadana de qualitat, més real, deliberativa i efectiva». Dins d’aquest marc, realitzen propostes com la inclusió de l’entitat de les AAVV en el consell econòmic i social, una partida per processos de participació ciutadana per als projectes als barris o grans projectes de ciutat, així com crear una comissió permanent de seguiment dels processos participatius i ampliar la partida dedicada als pressupostos participatius, entra d’altres.

El segon pilar fonamental és la transició ecològica, en la que el regidor de la formació morada explica que proposen: «Mesures de desenvolupament sostenible lligades a l’economia circular, a la reducció i aprofitament de residus i la transició energètica per poder apropar-se al acompliment dels objectius determinats en matèria de sostenibilitat contemplats en l’Agenda 2030 i la legislació europea i seguir treballant per un model més respectuós amb el nostre entorn», finalitza Santamaria. Entre les propostes més importants d’aquest àmbit trobem la creació de centrals energètiques sostenibles dins d’un projecte de simbiosi industrial, la instal·lació de faroles solars, l’abastiment fotovoltaic de les instal·lacions elèctriques dels nostres espais naturals o l’elaboració d’un Pla de Prevenció i Reducció de Residus i d’Impuls de l’economia circular.

A més, a les propostes d’altres àmbits trobem, per exemple, una partida per a la creació de l’empresa pública, les partides per a les actuacions de Batoi i Sant Pancraç o la partida per a l’estratègia d’ampliació del parc públic d’habitatge municipal de 1,2 milions d’euros.