L’oficina de turisme Tourist Info Alcoi torna a renovar el seu compromís amb la qualitat Turística i passa satisfactòriament l’auditoria de renovació del Sistema de gestió de qualitat “Q” sense no conformitats.
Són ja 9 anys des que es va passar la primera auditoria conforme a la Norma UNE-ISO 14785 amb la finalitat d’assegurar el màxim nivell de qualitat en la prestació dels serveis que ofereix l’oficina de turisme en els seus serveis d’atenció i informació turística.
La regidora de Turisme, Lorena Zamorano ha afirmat que “aquest reconeixement ajuda enormement a millorar la competitivitat d’Alcoi com a destinació turística, ja que es tracta de la norma de qualitat de major rang del sector. En la nostra Oficina oferim informació ràpida, veraç i personalitzada. Per a això utilitzem els recursos humans i tècnics disponibles, amb una aposta clara per la innovació i l’ús de les noves tecnologies de la informació”.
L’oficina de turisme compta amb un Manual de Qualitat i una planificació anual del sistema que s’estableix al principi d’any així com una revisió anual del sistema al final d’aquest. De la mateixa manera se sotmet a auditories internes i externes per a revalidar el sistema de qualitat turística.
Tourist Info Alcoi depén de l’Ajuntament d’Alcoi a través de Turisme Comunitat Valenciana i està adscrita des de l’any 2000 a la Xarxa d’Oficines d’Informació Turística de la Generalitat Valenciana, la Xarxa Tourist Info. La seua activitat principal és prestar un servei d’informació turística, ben presencial en destinació, bé a distància (correu postal, telèfon) així com a través de la seua estratègia digital (web, correu electrònic, xarxes socials, app’s, etc.), sobre els recursos i oferta turística de la ciutat d’Alcoi, de la província d’Alacant i del conjunt de la Comunitat Valenciana.
De les 213 oficines existents a la Comunitat Valenciana tan sols 29 estan certificades amb la Q de qualitat turística, 9 d’elles es troben a la província d’Alacant i Castelló respectivament i 11 en la de València.
D’altra banda la Comunitat Valenciana amb 29 certificacions és la segona comunitat autònoma amb major nombre d’oficines certificades d’Espanya, després d’Andalusia amb 47 certificacions en oficines de turisme.