El Partit Popular d’Alcoi ha presentat esmenes als pressupostos de la Generalitat Valenciana per valor de 8,2 milions d’euros. El principal partit en l’oposició ha remés al grup popular en les Corts Valencianes un paquet d’esmenes amb les quals intenta corregir la baixa inversió que la Generalitat preveu realitzar a Alcoi l’any vinent. “Plantegem respostes a les necessitats i reivindicacions dels alcoians, necessitats que han vist com PSOE, Compromís i Podemos han obviat”, afirma el portaveu del PP, Quique Ruiz.
La principal esmena és la referent al pla Edificant. El PP proposa que la quantitat prevista, de 1,2 milions, s’incremente en 3 milions per a quedar en 4,2 milions. “El Consell ha de destinar més recursos per a desbloquejar la millora dels centres educatius, que a penes avança”, assenyala Ruiz. El PP també proposa crear una partida de 906.139,85 euros per a construir la rotonda d’accés nord. “Si el ministeri no paga, l’obligació del Govern d’Alcoi és buscar que una altra administració assumisca el cost”, raona el regidor.
Entre les esmenes destaca l’habilitació d’una partida de 500.000 euros per a la recuperació de les antigues fàbriques del Molinar. Amb aquesta proposta el PP pretén compensar la pèrdua de la subvenció europea per no haver acabat l’obra en els terminis previstos. “Si realment, com diu el Govern, la responsabilitat ha sigut de l’empresa, ha de buscar una alternativa perquè aqueix projecte no agreuge la complicada situació econòmica de l’Ajuntament”, explica Ruiz.
Per al PP és bàsic que la Generalitat recupere el projecte de millora de la carretera CV-70 entre Alcoi i Benidorm. Per això proposa destinar un milió d’euros en els comptes de 2021. En matèria sanitària destaquen dues esmenes: 840.000 euros per a l’ampliació del centre de salut La Bassa i 100.000 per a l’adquisició de terrenys sobre els quals preveure l’ampliació del centre de la Fàbrica.
El PP també reclama duplicar la inversió prevista per a la construcció del Centre de Turisme d’Interior en la poma de Rodes. “De la partida de 3,5 milions reservada fa dos anys hem passat a només 500.000 euros”, lamenta Ruiz, que recorda que per a enguany hi havia 100.000 euros que, a més, no s’han executat.
El portaveu del PP assenyala que les esmenes “són ajustades i realistes, conscients de les necessitats de la ciutat i de la situació econòmica que afecta a totes les administracions”. Segons el parer de Ruiz, el projecte de pressupostos de la Generalitat, que es debat la setmana vinent, “abandona a Alcoi a la seua sort”, amb una inversió mínima malgrat les manques de la ciutat. “Hem de reivindicar que la Generalitat tinga a Alcoi en la consideració que es mereix”, afirma. El regidor recalca que, a més de consignar escassos fons per a Alcoi, el Govern valencià va tancar l’any passat devent 3,3 milions d’euros a l’Ajuntament.