El Consell Econòmic i Social (CES) va mantenir una reunió en la vesprada del dijous i entre els punts que va abordar està l’activitat comercial d’Alcoi, incidint-se en la importància de fomentar les compres en els comerços de proximitat, en aquells que estan arrelats en aquesta ciutat i que a més ofereixen un tracte directe, personalitzat i qualitat als clients.

El tema va sorgir arran de què aquesta setmana s’haja tingut constància del pròxim tancament de tres comerços del Grup Inditex a la nostra ciutat, com són Zara, Lefties i Massimo Dutti, que s’emmarquen en l’estratègia actual del citat grup empresarial, que aposta per potenciar la venda en línia i amb això el tancament de més de mil establiments a tot el món.

En el transcurs de la reunió del CES, des del govern municipal es va deixar constància que en els últims dies s’han mantingut diferents converses per a conéixer directament la situació. D’una banda, està previst contactar amb la gerència del Grup Inditex, amb la finalitat d’esclarir la situació i intentar que reflexionen sobre una mesura que deixarà sense establiments de la seua firma a l’interior de la província d’Alacant, desapareixent la possibilitat de compra directa, amb els avantatges que això suposa. S’ha contactat amb els treballadors per a oferir-los conjuntament amb la Cambra de Comerç i CCOO serveis de reinserció laboral.

A més, la regidora de Comerç, Vanessa Moltó, ha mantingut ja converses amb la gerència del Centre Comercial Alzamora, on se situen dues de les tres botigues afectades, amb la finalitat de conéixer la situació i possibles perspectives d’ocupació dels locals.

Vanessa Moltó remarca que “en primer lloc, lamentem la decisió del Grup Inditex de tancar botigues per a potenciar la venda en línia, eliminant llocs de treball i perjudicant el servei que es presta als clients. Però també vull deixar constància que la marxa d’aquests establiments no implica que Alcoi perda capacitat comercial, ni molts menys que perda la capitalitat comercial. Tenim un excel·lent comerç de proximitat, que presta un extraordinari servei en tots els sectors, i ara que arriben unes dates on és habitual que s’incrementen les vendes, és fonamental que acudim a aquests establiments a comprar, establiments que mostren el seu arrelament al territori i que continuen fent l’esforç d’obrir les portes malgrat les actuals circumstàncies de pandèmia, prevalent l’atenció personalitzada i de proximitat”.

L’edil recorda que des de l’Ajuntament es duen a terme diferents campanyes per a fomentar les compres en establiments, i actualment està en marxa Ei!, a la qual els comerços que s’han adherit faciliten descomptes als compradors.