L’Associació de Veïnes i Veïns del Barri La Sang ha rebut el vistiplau de la Generalitat Valenciana per a constar al Registre d’Associacions de la Comunitat Valenciana. Però més enllà de qüestions burocràtiques continua reclamant una solució definitiva al problema de despreniments de les peces de marbre de la façana.

En primer lloc, des de l’Associació han explicat que van presentar una proposta als pressupostos participatius. Proposta que va ser avalada àmpliament per la ciutadania i que, per contra, el govern municipal va excloure del procés de votació final, al·legant, diuen, que no procedia. L’Associació va reclamar en temps i forma, però les explicacions rebudes no incloïen cap explicació legal o administrativa.

Més enllà d’això, les veïns i veïns reclamen un compromís seriós per part de l’Ajuntament per a que incloga una partida als pressupostos per redactar un projecte de rehabilitació. Projecte que entenen que no serà finançat íntegrament per l’administració local, però que ha de significar el primer pas i definitiu per trobar una solució, de la mà de la Generalitat o del Ministeri. Per això han escrit a tots els grups municipals de l’Ajuntament d’Alcoi per a que en el debat de pressupostos prenguen aquesta determinació.

A més, l’Associació està difonent un petit recull de premsa per explicar els antecedents de la situació actual i insistir que la responsabilitat és de l’administració, com a promotor de la construcció del barri. Resum que han fet arribar a diferents grups polítics de les Corts Valencianes i a la Conselleria d’Habitatge.