L’Ajuntament d’Alcoi ha posat en marxa aquest segon semestre de l’any la VI Edició del Premi Activa Àgora, amb el suport de FEDAC i la col·laboració de CEEI Alcoi-València i JOVEMPA, en la qual han participat 10 projectes empresarials. La iniciativa ha tingut com a finalitat ajudar als emprenedors portadors d’una idea de negoci i a les empreses de recent creació, mitjançant un programa que ha inclòs sessions de formació, tutories individuals, reunions de treball grupals i networking realitzades en format presencial d’octubre a desembre complint amb les mesures de distanciament i seguretat.
El Premi Activa Àgora ha finalitzat amb la presentació de nou dels projectes empresarials participants en aquesta sisena edició. Per a això es va constituir una comissió formada per Àlex Martínes (Ajuntament d’Alcoi), Rafael Francés (FEDAC), Javier Expósito (JOVEMPA) i Jesús Casanova (CEEI), sent els projectes presentats: Ap Social Media, Nunzio Longhitano, Clara-Mente, MKPlaces Instrumentos, Flablayers 3D, El Cursador, Wateque, Slow Calm i Rakel MK.
Alberto Belda, regidor d’Empresa, Formació i Innovació, destaca de la iniciativa: “Des de l’Ajuntament d’Alcoi no hem deixat d’impulsar l’emprenedoria i la consolidació d’empreses durant aquest 2020. És més, hem incrementat el nostre suport i dedicació als emprenedors i les empreses per ser enguany més necessari que mai. A més, iniciatives com a Activa Àgora formen part de la nostra estratègia Impulsa Alcoi, en la qual establim la nostra estratègia de cara al futur”.
El Premi al Millor Projecte Activa Àgora ha sigut per a Clara-Mente de l’emprenedora Clara Blanes. Es tracta d’una empresa basada a oferir serveis de desenvolupament personal, coaching i ioga, per a empreses, centres esportius i també particulars i que combina la visió científica de la farmàcia i la salut amb el desenvolupament de noves teràpies pròpies de la gestió emocional. El Cursador de l’emprenedora Lucía Martínez ha rebut un esment especial del jurat pel seu projecte de portal web comparador de programes de formació.
Segons Jesús Casanova, director del CEEI, “la iniciativa és un clar exemple dels diferents sectors en els quals els emprenedors del nostre territori volen emprendre noves activitats empresarials. Els participants tenen projectes en sectors com la impressió 3D, salut i benestar, gestió de la formació, disseny gràfic, gestió d’equips i persones, e-commerce, alimentació de qualitat, maquillatge professional i màrqueting i comunicació digital”. En aquest mateix sentit, Javier Expósito, president de JOVEMPA Alcoià, Comtat i Foia, ha destacat que “en Activa Àgora participen joves portadors d’idees i projectes empresarials que volen posar-los en marxa en el nostre entorn més pròxim. La joventut emprenedora són els empresaris i empresàries del futur, per això és important donar-los suport des del principi amb programes com aquest, perquè som un agent important per a desenvolupament del nostre territori”.
Natxo Gómez, president de FEDAC, destaca d’aquesta edició “el major nombre d’emprenedores que han participat en aquesta. Això demostra que les dones estan aconseguint cada vegada més quota i major representació en l’àmbit de la gestió empresarial i Activa Àgora és una bona mostra d’això amb la qual fomentar l’emprenedoria, que també és femení”.