Aquesta setmana s’ha fet públic un manifest cultural, que a hores d’ara, ha estat signat per més de 250 professionals de la cultura alcoiana, tot just al mateix temps Alcoi rebia la Capitalitat Cultural 2021.

Un manifest que deixava paleses les preocupacions de tot el sector davant una situació de precarietat que ja dura massa anys; el teatre Principal porta anys tancat i sense previsió; la poca difusió i publicitat de la cultura que no arriba a tots els sectors poblacionals; la manca de programació en valencià; i sobretot, els/es nostres artistes treballen en condicions molt precàries o no poden viure de les seues creacions.

Segons Guillem «aquestes denúncies Compromís fa temps que porta fent-les i n’estem d’acord. El fet que tantes persones, de diverses disciplines signen el manifest, posa en evidència que alguna cosa no funciona. Es va crear el Consell de Cultura com a òrgan participatiu i és obvi que moltíssimes persones no es veuen representades».

La regidora de Compromís explica: «El futur d’Alcoi passa per una concepció de cultura com a motor econòmic, hem de ser capaços d’aprofitar la Capitalitat Cultural per tal d’aconseguir un projecte cultural a mitjà i llarg termini que permeta que el talent alcoià puga viure a Alcoi. Per això, des de Compromís proposem una reunió entre el govern i els/es artistes implicades i els partits polítics, per tal d’articular un projecte cultural de futur de la mà dels professionals, de totes aquestes persones que no tenen veu al Consell de Cultura o altres òrgans. El futur de la cultura de la nostra ciutat ha de permetre que els nostres artistes puguen guanyar-se la vida a la nostra ciutat».