El Partit Popular lamenta que Alcoi renuncie a celebrar en 2020 la Trobada Solidària. El principal partit en l’oposició critica que la regidora de Serveis Socials, Aranza de Gràcia, no haja previst una trobada adaptada a les exigències de la pandèmia, amb activitats a través d’Internet, tal com li va reclamar el Consell de Benestar Social en la seua última reunió, celebrada al novembre.
La regidora popular, Amalia Payá, assenyala que les entitats socials que formen el Consell de Benestar Social van mostrar molt d’interés a convertir la convocatòria en un webinar que tractara la nova Llei de Voluntariat, així com les subvencions que s’ofereixen des de les diferents administracions. Per tot això se sol·licitava la presència com a ponents a tècnics de les diferents administracions experts en la matèria. En la mateixa línia van plantejar sol·licitar la presència de la Plataforma Valenciana del Voluntariat.
La trobada, no obstant això, no se celebrarà enguany. Payá explica que “a les nostres preguntes en l’última comissió informativa sobre en quin punt es trobava l’organització d’aquestes jornades, la resposta de la regidora va ser que com a conseqüència de la precipitació no es durien a terme el mes de desembre”. Payá considera “lògic” no celebrar una Trobada Solidària en plena pandèmia, però no comprén com la regidora no ha atés la petició dels col·lectius socials.
“Les entitats plantejaven unes jornades per a tractar tots els dubtes que tenen sobre les subvencions i per a conéixer com afecta a aquestes associacions la regulació del voluntariat mitjançant la nova Llei, ja que suposa una peça imprescindible per al seu funcionament, però la falta de previsió i organització de la regidora ha provocat que 2020 es quede sense Trobada Solidària”, conclou Payá, qui exigeix al Govern que aquestes activitats virtuals puguen desenvolupar-se, almenys, en els primers mesos de 2021.