Els membres del Comité Executiu de Xarxa FP es van reunir recentment en línia per a celebrar el XLII (42) Comité Executiu de Xarxa FP que havia de dur-se a terme a Berlín (Alemanya) però que es va realitzar via telemàtica.
El Comité Executiu de la xarxa europea de referència en la mobilitat d’FP ho formen set ciutats; Munic (Presidència), Barcelona (Secretaria General), Roma (Tresoreria), Alcoi, Rovaniemi, Berlín i Tolosa.
Durant la celebració del Comité Executiu, es va avaluar el Pla Estratègic 2016-2020 i es va analitzar la proposta del pròxim per al període 2021-2025; igualment es va estudiar l’agenda per a la pròxima Assemblea General 2021; van analitzar projectes en els quals està treballant l’organització; i finalment, van abordar la pròxima renovació del Comité Executiu.
Respecte a l’estratègia d’ampliació de la xarxa s’estan realitzant gestions amb les ciutats de Koge (Dinamarca), Treviso (Itàlia) i Groningen (Països Baixos) per a la seua inclusió en l’organització en la pròxima Assemblea General a celebrar el febrer de 2021.
“Enguany s’iniciava amb previsions molt positives, però la crisi sanitària generada per la Covid-19 ha marcat el transcurs d’un any totalment atípic en l’organització, en el qual ha sigut necessari suspendre una de les principals activitats que donen sentit a aquesta; les mobilitats -d’enviament i acolliment- d’alumnat i staff. Malgrat la conjuntura, s’ha mantingut el contacte amb els socis europeus i amb els diferents centres d’FP de la ciutat per a abordar els nostres projectes i estudiar alternatives a les cooperacions que es realitzaven fins hui” ha explicat el regidor d’Empresa i Ocupació, Alberto Belda.
Xarxa FP és una associació europea sense ànim de lucre que reuneix 35 ciutats de 15 països (Alcoi (ÉS), Antwerpen (BE), Barcelona (ES), Berlín (DE), Breda (NL), Brussel·les (BE), Constanta (RO), Espoo (FI), Gandia (ES), Granada (ES), Hamburg (DE), Herning (DK), Kokkola (FI), Kuopio (FI), Leuven (BE), Lisboa (PT), Lublin (PL), Madrid (ES), Mislata (ES), Munic (DE), Oulu (FI), Palerm (IT), Pragua (CZ), Reus (ES), Roma (IT), Rovaniemi (FI), Sète (FR), Skelleftea (SE), Tartu (EE), Tolosa (FR), Ventspils (LV), Vejle (DK), Viborg (DK), Westerburg (DE), Zwolle (NL)).
Aquesta associació va ser fundada en 1999 per l’Ajuntament de Barcelona, qui va proposar la creació d’una xarxa de ciutats amb l’objectiu de promoure una infraestructura sostenible entre les administracions locals, les empreses i els centres de Formació Professional per a desenvolupar estratègies de mobilitat comunes en estreta col·laboració amb els sectors productius.