Les bonificacions fiscals a la creació d’ocupació aprovades pel PSOE per a aquest any 2020 s’han saldat amb un rotund fracàs. Cap empresa ha sol·licitat la rebaixa d’impostos que ofereix l’Ajuntament. Així ho ressalta el Partit Popular, que lamenta el resultat i atribueix la nul·la incidència dels incentius a la falta de promoció per part de l’Ajuntament. “A aquest Govern sol li interessen els anuncis. Quan aconsegueix el gran titular, deixa de preocupar-se que les seues mesures facen aigua”, afirma el portaveu del PP, Enrique Ruiz.

Les bonificacions de fins al 95% en l’Impost de Béns immobles i en l’Impost d’activitats Econòmiques per a les empreses que crearen nous llocs de treball va ser la gran novetat de les ordenances fiscals de l’Ajuntament d’Alcoi per a 2020. El PP va plantejar definir les rebaixes fiscals per trams, en funció del nombre d’empleats contractats. Però el PSOE va optar per no especificar i estudiar cas a cas les possibles peticions.

Un any després, després que ni una sola empresa s’haja acollit a les bonificacions fiscals per creació d’ocupació, el PSOE sí ha introduït en les ordenances de 2021 trams per a determinar els percentatges de rebaixa a aplicar d’acord amb les ocupacions creades. “El Govern s’ha vist a obligat a rectificar, però a costa de perdre un any”, qüestiona Ruiz, qui insisteix a reclamar la màxima difusió a aquestes bonificacions.

El portaveu del PP assenyala que una altra de les mesures estrela del Govern per a 2020, les bonificacions en l’impost d’obres per a incentivar la rehabilitació de façanes de més de 40 anys d’antiguitat, tampoc ha tingut ni una sola petició en tot l’any.

“És clar que les polítiques fiscals del Govern no funcionen. És necessari un canvi”, manifesta Ruiz. En aqueix sentit, el regidor del PP lamenta que per a 2021 el Govern haja rebutjat rebaixar l’IBI als comerços. “En lloc d’apostar per decisions valentes, el PSOE segueix amb la seua política d’anunciar mesures que després resulten un absolut fracàs i que tenen unes conseqüències terribles per a Alcoi”, conclou Ruiz.