Demà i el divendres, Nit de cap d’any i 1 de gener, Alcoi comptarà amb un dispositiu especial de vigilància i control policial, amb la finalitat de garantir el compliment de les estrictes mesures de seguretat que estan vigents en l’actualitat en la lluita contra la Covid-19. S’ha establit un dispositiu conjunt de Policia Local i Cos Nacional de Policia, que abastarà tot el terme municipal.

Els efectius policials entraran en els establiments hostalers i els recordaran les mesures de seguretat existents, així com la responsabilitat que per als propietaris suposa el seu incompliment. Els establiments que incomplisquen seran sancionats.

A més, els efectius policials controlaran totes les mesures, no sols l’aforament dels establiments i dels grups de persones, perquè també s’emfatitzarà en què s’utilitze la mascareta, entre altres.

Alcoi es troba en un moment molt greu pel que fa a casos de Covid-19, ja que l’última actualització de la Conselleria recull 647,52 casos per cada 100.000 habitants, la qual cosa suposa un risc extrem. Per això, és fonamental que tots complim amb les normes i extremem la responsabilitat, ja que únicament si tots complim es podrà véncer aquest virus. En la situació en la qual ens trobem cal extremar la responsabilitat, i evitar que la sanitat puga arribar a col·lapsar-se.

L’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, reitera l’extrema necessitat de complir amb totes les mesures. “Estem en un moment crític, portem ja unes setmanes en què la incidència de casos de Covid-19 va a l’alça a la nostra ciutat i és responsabilitat de tots canviar aquesta greu situació. A tots ens agradaria poder celebrar aquestes festes com sempre, però enguany no és possible. Hem de ser responsables, tots i cadascun de nosaltres, perquè només d’aquesta manera podrem acabar amb el virus”.