Estem davant d’un dels pitjors moments de les últimes dècades degut a les conseqüències de la COVID-19. I lamentablement les repercussions d’aquesta crisi mundial no donen treva i afecten cada vegada més a tots els àmbits de les nostres societats. La cultura també està sota els efectes d’aquesta crisi i pateix les seues conseqüències. I molts dels seus protagonistes – artistes, creadors, institucions culturals, etc.- estan tenint moltes dificultats econòmiques perquè no poden prosseguir amb les seves activitats.

Per això, des de Podem van a presentar una proposta al proper ple municipal del 4 de gener per a protegir la cultura alcoiana, portar-la als barris i potenciar als artistes locals. «Ara, la pandèmia ens ha ensenyat que la cultura és un bé de primera necessitat que hem protegir perquè puga resistir aquesta crisi. Demostrant, una vegada més, que la cultura és ferramenta i un element de cohesió social important i fonamental que ens ha servit de suport, inspiració i acompanyament per a aportar-nos esperança davant la situació sanitària, social i econòmica que patim», comenta el regidor Aarón F. Santamaría.

«Des de Podem sabem que necessitem esforços compartits per a poder donar suport als artistes i poder garantir així l’accés a la cultura. I per aconseguir-ho és imprescindible prendre mesures des dels diferents àmbits. I la descentralització de la cultura a la nostra ciutat, aprofitant els espais ja existents o habilitant-ne de nous, pot ser una bona estratègia a seguir per a potenciar la cultura local i per apropar-la als barris de la ciutat», continua Santamaría.

La proposta que presenten des de la formació morada consisteix en dotar d’una programació cultural (de diferents àmbits artístics com la dansa, el teatre o la música) als espais existents als barris de la nostra ciutat com a l’Amfiteatre Amando Blanquer durant aquest proper any 2021 i fer-ho potenciant als artistes locals per protegir i donar suport a la cultura alcoiana. «Sens dubte, l’administració més propera també té la responsabilitat de protegir el nostre patrimoni cultural i donar suport als nostres artistes, creadors i institucions culturals», finalitza Santamaría.