El Partit Popular d’Alcoi lamenta que no s’hagen inclòs en el pressupost de la Generalitat cap de les esmenes presentades per a intentar corregir la baixa inversió que la Generalitat prevista per a 2021 a Alcoi. “Plantejàvem propostes a les necessitats i reivindicacions dels alcoians, però la resposta de la Generalitat ha sigut mantindre inversió per a ciutat i poques ajudes, un abandó total per part de PSOE, Compromís i Podem”, afirma el portaveu del PP, Quique Ruiz.
A l’escassa inversió que planteja la Generalitat en els seus pressupostos per a Alcoi, cal indicar les poques aportacions que es realitzaran en forma de subvenció. Si als a penes tres milions d’euros previstos en subvencions se li resta l’aportació en matèria de serveis socials, la realitat és que les aportacions de la Diputació d’Alacant, 1,7 milions, supera als 1,4 de la Generalitat.
Esmenes per a desbloquejar la millora dels centres educatius, que a penes avança a través del Pla Edificant, la construcció de la rotonda d’accés nord o la recuperació de les antigues fàbriques del Molinar han quedat fora dels pressupostos de la Generalitat.
En matèria sanitària es plantejava l’ampliació del centre de salut La Bassa i l’adquisició de terrenys sobre els quals preveure l’ampliació del centre de la Fàbrica. “Les necessitats en infraestructures sanitàries són evidents, però una vegada més el govern del Botànic esquiva invertir a Alcoi” lamenta el portaveu popular.
El PP també reclamava duplicar la inversió prevista per a la construcció del Centre de Turisme d’Interior en l’illa de Rodes. “De la partida de 3,5 milions reservada fa dos anys hem passat a només 500.000 euros”, lamenta Ruiz, que recorda que per a 2020 hi havia 100.000 euros que, a més, no s’han executat.
Per al PP és bàsic que la Generalitat recupere el projecte de millora de la carretera CV-70 entre Alcoi i Benidorm. Però el govern format per Psoe i Compromís i Podem no ha inclòs aquesta infraestructura en els comptes de 2021.
El portaveu del PP assenyala que les esmenes “eren ajustades i realistes, conscients de les necessitats de la ciutat i de la situació econòmica que afecta a totes les administracions”. Segons el parer de Ruiz, definitivament els pressupostos de la Generalitat, “abandonen a Alcoi a la seua sort”, amb una inversió mínima malgrat les manques de la ciutat. El regidor recalca que, a més de consignar escassos fons per a Alcoi, el Govern Valencià va tancar l’exercici 2019 devent 3,3 milions d’euros a l’Ajuntament.