Aquest matí s’ha celebrat una reunió de la Junta de Portaveus municipals, en la qual estan representats tots els grups polítics de l’Ajuntament d’Alcoi, per analitzar l’evolució de la pandèmia per la Covid-19, així com les mesures a prendre per aconseguir doblegar la incidència.

Hui s’han conegut dades actualitzades de la incidència de la Covid-19, que reflecteixen que continua en augment fins a situar-nos en una incidència al voltant de 2.500 casos per 100.000 habitants, el que comporta conseqüències per a la salut i la vida d’alcoians i alcoianes, i està provocant una situació sanitària molt complicada.

Aquestes dades sobre la incidència han estat analitzades pels representants de tots els grups polítics de l’Ajuntament d’Alcoi i s’han acordat una sèrie de mesures i traslladar-les de forma conjunta per part de tots els grups polítics excepte Vox:

  • Sol·licitar al govern valencià que es prorroguen les mesures restrictives i el tancament perimetral acordats per a la ciutat d’Alcoi el 5 de gener i que finalitzen el 20 de gener.
  • Reiterar a la Conselleria de Sanitat la necessitat de decretar el cessament d’activitats de les sales d’apostes.
  • Demanar a la Generalitat Valenciana que estudie l’aplicació de mesures més restrictives a la nostra ciutat com la possibilitat d’avançar el toc de queda o en el seu cas avançar l’horari de tancament de les activitats comercials.
  • Exigir als comerços de més de 200 m² un major control dels seus aforaments.
  • Reforçar les campanyes informatives per demanar a la població que reduïsquen al màxim la seua activitat quedant-se als seus domicilis tant com siga possible.
  • Traslladar al govern valencià la voluntat de l’Ajuntament d’Alcoi per sumar-nos al Plan Resiste impulsat per la Generalitat Valenciana, així com demanar que aquest pla ajude més a les activitats econòmiques de les poblacions amb més restriccions com és el cas d’Alcoi.
  • Prorrogar fins al 31 de gener les mesures adoptades per l’Ajuntament d’Alcoi.
  • Reforçar el control policial per garantir el compliment de les mesures adoptades per l’Ajuntament i la Generalitat. Proposar més recursos policials per controlar el confinament perimetral.
  • Agrair i reconéixer el gran treball que estan desenvolupant els professionals sanitaris en uns moments tan durs i difícils.

Aquests acords seran traslladats immediatament tant a la Generalitat Valenciana com als responsables dels establiments que superen els 200 m², amb la finalitat que es puguen aplicar al més aviat possible.